Хаос с билетите за двубоя в Атина

Хаос с билетите за двубоя в Атина | StandartNews.com

Атина. Многобройни почитатели на българската тенис звезда Григор Димитров напразно обикаляха цял ден Атина, за да търсят билети за мачовете му, съобщава Мария Спасова от сайта grreport.info, цитиран от пресслужбата на БФ Тенис. Причината - Гръцката федерация по тенис не беше отпечатала билети до късния следобед в сряда.

Местните медии съобщиха, че от сряда, 2 април, ще започне продажбата на билети с цени от по 20 евро на ден за двубоя между България и Гърция за оставане във втора Евро-африканска група на турнира за Купа "Дейвис". Но билети нямаше нито на кортовете в Илиуполис, където ще се играят мачовете, нито в офиса на федерацията в квартал Панграти.

"Тръгнах от 9 часа сутринта от Пирея, за да пристигна в 12,30 на кортовете в Илиуполис. Използвах няколко вида градски транспорт, лутах се по улиците, докато намеря корта. И сега ми казват, че не са им донесли още билетите", ми разказва възмутен млад грък.

За около час на кортовете дойдоха поне 10-тина души, които напразно се опитваха да си купят билет, за да видят отблизо Григор Димитров.

"Само ни залъгват. Записват ни телефоните и ни казват, че ще ни се обадят, когато пуснат билетите, но не им вярвам. накрая ще ги продадат само на техни хора". Това са думите на млада българка, която търпеливо чакаше да получи информация за билетите.

От Гръцката федерация потвърдиха, че са закъснели с билетите и за по-сигурно съветват запалянковците да започнат да се редят на опашки в четвъртък сутринта.

Организаторите твърдят, че на кортовете могат да се съберат най-много 900 души. Запознати припомнят, че при други състезания от купата Дейвис в същата група билетите се пускат за продажба най-малко две седмици предварително.

Капитанът на българския отбор Тодор Енев обаче е спокоен и оптимистично настроен. "Тренировките се провеждат нормално, състезателите се чувстват добре, а в следобедната ни тренировка ще участва и Григор Димитров, който вече се намира в Атина", уточни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай