Гришо почва в Мадрид с №60 в света

Гришо почва в Мадрид с №60 в света | StandartNews.com

Мадрид. Българската звезда в тениса Григор Димитров ще започне участие на любимия си Мастърс в Мадрид срещу №60 в света Пабло Карено Буста. В испанската столица Гришо е под №12.

22-годишният Буста спечели приза за "Най-голям прогрес" през 2013 г., след като в един момент от сезона записа цели 39 поредни победи (основно на фючърси и чалънджъри) и дебютира в Топ 100 на света.

Двамата са се срещали само веднъж, а с победата си поздрави Димитров след 6:4, 6:1 в мач, играл се през 2010 г.

Преди година именно в Мадрид Гришо победи действащия №1 в ранглистата, Новак Джокович и се класира за III кръг. При победа в първи кръг над Буста българинът ще срещне Мариуш Копил или Марсел Гранойерс, а при достигане до третия, вероятно ще играе с Томаш Бердих.

Заради 12-ото си място в схемата на турнира Гришо може да играе с някоя от звездите чак на четвъртфинала. При 3 поредни победи Димитров ще се изправи срещу миналогодишния шампион Рафаел Надал.

Цветана Пиронкова ще стартира в Мадрид срещу представителката на домакините Лара Аруабарена, която е №145 в ранглистата. Испанката попадна в основната схема благодарение на "Уайлд кард" от организаторите. Срещата ще започне на 3 май около 22 ч българско време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай