Гришо гледа към Купа "Дейвис"

Гришо гледа към Купа "Дейвис" | StandartNews.com

Българското знаме ме вдъхнови, признава тенис звездата

"Надявам се да играя на Купа "Дейвис". Правим добър отбор, който се гради около мен, така че, ако всичко е наред, и с моята програма ще участвам", заяви Григор Димитров пред Tennis24.bg. Миналата година хасковлията бе в състава ни, бихме Гърция и запазихме мястото си във втора група на Евро-африканската зона. Тази година гостуваме на Латвия през март. Нашето момче започна с победа участието в Ротердам. Гришо мина през ада, но надви френския ветеран Пол-Анри Матийо с 4:6, 7:6(2), 6:2.

"Видях в залата огромно знаме и това ме вдъхнови. Искам специално да благодаря на българите и да им кажа, че никога няма да забравя тяхната подкрепа. Винаги се чувствам страхотно, като видя трибагреника", сподели още тенис звездата ни. Във втория кръг Димитров ще срещне Жил Мюлер, победил Давид Гофен.

Срещу Матийо Григор игра с нова ракета, която не носеше името на досегашния производител, с който българинът имаше договор - американската компания Wilson. Ракетата му приличаше повече на модела на Head Graphene Prestige REV Pro. Попитан след края на мача дали ще сменя производителя, Гришо отговори уклончиво. "Това е дълъг процес и не бързам, защото трябва да взема правилното решение. Впечатлен съм от черната ракета, но очаквам да бъдат завършени и последните детайли по нея. Така че за това важно решение ми трябва още време", каза Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай