Григор и Мария заедно в Акапулко

Григор и Мария заедно в Акапулко | StandartNews.com

Джокович отстрани българина от пекинския турнир

Григор Димитров ще защитава титлата си в Акапулко през февруари. Хасковлията е едно от големите имена, които ще играят в Мексико. Другите, потвърдили участие, са Хуан Мартин дел Потро, Кей Нишикори и Давид Ферер. Догодина Гришо ще бъде придружаван от половинката си Мария Шарапова, която ще се пусне в надпреварата за първи път.

Нашето момче не успя да спре изумителната серия на Новак Джокович в Китай, която нарасна на 22 победи поред след 6:2, 6:4 в четвъртфинала. Единствената загуба на световния №1 в Пекин дойде на олимпиадата през 2008 г. от Рафа Надал, когато сърбинът остана трети. А за тазгодишното издание на турнира, Ноле беше дал само 11 гейма на съперниците си. Димитров игра равностойно с доминиращия на тази сцена Джокович, но допусна непредизвикани и двойни грешки в решителните моменти и това даде предимство на неговия опонент, от което той се възползва по перфектен начин. Треньорът на хасковлията Роджър Рашид не скри разочарованието си. "Срещу Ноле не се получи играта, която очаквахме. Захващаме се за работа веднага. Вече гледаме към Шанхай. Няма друг начин", написа той в Туитър.

С достигането си до четвъртфинал в Пекин Гришо си гарантира 90 точки за ранглистата и чек за малко над $60 000. Неговата половинка Шарапова обаче се поздрави с победа в надпреварата срещу Светлана Кузнецова с 6:0, 6:4 и се класира за 1/2-финалите, където ще играе срещу Ана Иванович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай