Григор Димитров под №11 в схемата на Ролан Гарос

Григор Димитров под №11 в схемата на Ролан Гарос | StandartNews.com

Най-добрата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров ще бъде поставен под №11 в основната схема на предстоящия Ролан Гарос. Това означава, че ако стигане до третия кръг на Откритото първенство на Франция, там българинът ще срещне тенисист от №17 до №24 сред поставените, а именно един измежду Изнър, Гофен, Робредо, Баутиста Агут, Гаске, Куевас, Колшрайбер и Майер, обяснява tenniskafe.com.

Българинът ще избегне сблъсък с Топ 4 и в четвърти кръг, тъй като в тази фаза на турнира те ще се изправят срещу играчите от №13 до №16, докато съперници на поставените между №9 и №12, сред които е и българинът, ще бъдат тенисистите от №5 до №8.

На осминафиналите е възможен мач с 9-кратния шампион Рафаел Надал, който през този сезон ще бъде поставен под №7.

През изминалия сезон Димитров отпадна още в първи кръг след поражение от Иво Карлович и сега няма никакви точки за защита.

Церемонията по тегленето на жребия за тазгодишното издание на турнира ще започне в петък от 12:30 ч. българско време.

В световната ранглиста Димитров остава 11-и, въпреки че приключи още във втори кръг участието си на Мастърса в Рим и не успя да защити спечелените точки от достигането си до полуфиналите в италианската столица през 2014-а. Към момента българинът има 2,760 точки или с 315 по-малко от предишното издание на класацията, а разликата между него и намиращия се под №10 в ранглистата Марин Чилич набъбна до общо 565 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай