Годежен пръстен за Маша

Годежен пръстен за Маша | StandartNews.com

Гришо на косъм от финал

Григор Димитров остана на крачка от финала на "Уимбълдън". Най-добрият ни тенисист измъчи докрай сърбина Новак Джокович на полуфиналите. Гришо обаче не издържа и загуби с 4:6, 6:3, 6:7(2), 6:7(7). Най-драматичен бе тайбрекът на четвъртия сет, в който българинът пропусна три сетбола. После той спаси един мачбол за Ноле. И когато психологическото предимство се предполагаше, че е за нашето момче, Джокера затвори мача и в битка за трофея ще спори с Роджър Федерер. Гришо имаше лек проблем още в първите геймове на мача. Кордажът на ракетата му се скъса и това му коства една от точките. След двубоя хасковлията заряза 3 чифта резервни маратонки на корта. Ноле също смени обувките.

Палци за своя любим стискаше и гаджето на хасковлията Мария Шарапова. Тя се настани в ложите на централния корт и седна до майката и бащата на Гришо. Рускинята разцелува Мария и Димитър. В първите сетове снахата запази каменно лице в стил ледена кралица. После обаче започна бурно да ръкопляска на по-важните точки, които Гришо печелеше. Шарапова дари изкрещя "Хайде" при 6:3 точки в тайбрека. Молитвите и обаче не помогнаха на нашето момче.

Шарапова и Гришо делят една къща за турнира в "Уимбълдън", отбелязаха по-рано през деня медиите на Острова. Двамата са я наели в квартала до кортовете.

По трибуните на централния корт не липсваха известни личности. Известният актьор Брадли Купър седна в компания на приятелката си Суки Уотърхаус. Колегата му Джъд Лоу също се намести удобно в ложата. Сред гостите бе и третият най-богат човек в САЩ - Лари Елисън (42 млрд. долара). Беър Грилс, който е пътешественик, писател и тв водещ, също изгледа драматичния мач. Естествено Род Лейвър ръкопляскаше бурно на всяко по-красиво отиграване. По традиция Сър Клиф Ричард също присъства на мач от "Уимбълдън".

Новак Джокович засипа със суперлативи съперника си на полуфиналите Григор Димитров, с когото направиха истинско зрелище в "Ол Инглънд Клъб". "Играх срещу бъдеща звезда, той беше един от топиграчите, четвъртият сет можеше да отиде и в двете посоки. Той има много великолепни удари, има чудесно докосване на мрежата. Играе еднакво добре, когато е агресивен и се защитава. Той е прогресирал много в последните месеци", сподели Ноле. "Това е добра победа за мен и съм доволен да бъда в спора за титлата", добави още сърбинът.
"Димитров може да е горд със себе си. Видяхме една подобрена версия на Григор", каза пък Джон Макенроу. Джими Конърс също похвали нашето момче. "Голяма драма. Полуфиналът си струваше. Не съм сигурен дали Новак ще бъде доволен от начина, по който допусна Димитров да се върне в мача", допълни Конърс.
За Гришо следват 3 седмици почивка, а след това сериозни тренировки на корта и във фитнес. Следващият турнир, на който е заявил участие, е започващият на 28 юли във Вашингтон.

Двойници шашнаха зрителите в Лондон

Двойници на Григор Димитров и Мария Шарапова събраха очите на феновете пред централния корт на "Уимбълдън". Неизвестни момче и момиче се разхождаха преди началото на двубоя. Копието на Григор носеше очила, което правеше прикритието му почти идеално. "Шарапова 2" пък криеше лицето си, защото отблизо я издаваше. Първоначално те заблудиха няколко фенове на истинските Гришо и Маша, които поискаха снимка с тях. Все пак наблюдателен поклонник на тениса ги разкри и публикува снимка в Туитър на двамата.

Пръстенът с камък побърка и Англия

Медиите в Англия отново заговориха за сватба между Мария Шарапова и Григор Димитров. "Дейли Мейл" твърди, че двамата може да са сгодени, тъй като рускинята седна на трибуните с нов пръстен. За разлика от предния път, сега халката има голям камък. Тя го носи на безименния си пръст на дясната ръка. "Дейли Мейл" дори попита: "Дали Григор е задал въпроса?".

За сватба се заговори още преди месеци, когато отново същата медия показа странен пръстен, който рускинята носеше и вчера, но на другата ръка.

Стотици на стадиона за битката

Стадион "Академик" в София отвори врати за многобройните фенове на Григор Димитров. Стотици верни почитатели на българина седнаха на зелената трева, устремиха погледи в големите екрани и викаха здраво за Гришо в битката му срещу Новак Джокович. Макар че на стадиона нямаше ягоди и шампанско, както е на кортовете в "Уимбълдън", хората разчитаха на бирата и чипса. А в минутите, когато на мониторите показваха картина на зрителите в Лондон, родните фенове им махаха с ръка. А някои развяха и трибагреника ни. Поканата за събитието дойде от SOFIA ROCKS, а страхотната идея на "Болкън Ентъртеймънт" да организират най-голямото групово гледане на мач на Димитров, даде възможност на мнозина да се включат в еуфорията на доброто представяне на Гришо в Англия. А също и да си спретнат пикник под слънчевите лъчи със свежи напитки и храна. Повечето зрители бяха млади хора, семейства с деца и малчугани, които тренират тенис. Малките спортисти от клуб "15:40" бяха заели първа линия пред екрана и коментираха компетентно играта на Гришо и Ноле.

Силни емоции завладяха и Националния тенис център в Борисовата градина. Балканският двубой проследиха с огромно вълнение председателят на БОК и легенда в леката атлетика Стефка Костадинова, както и единствената българка с три медала от една олимпиада Ваня Гешева. Децата от школата към БНТЦ най-нетърпеливо седнаха по местата си, нарисували бузи в бяло, зелено, червено. "Цяла България гледа този мач и този уникален българин - Григор Димитров, който ни прави горди и щастливи. В такъв тежък момент за нашата страна си мисля, че точно това ни трябваше. Той ни дава сила, емоция. Играе с един от най-силните тенисисти. Каквото и да стане, Гришо доказа, че е в клуба на специалните, в клуба на големите, в клуба на шампионите", каза Стефка Костадинова. "Не съм броила колко места свали той в ранглистата от началото на сезона, но каквото и да се случи, става девети. Като негов фен и като спортист му пожелавам от все сърце да крачи смело напред, да не се предава, да не се плаши от големи имена, защото той е българин. Надявам се, че в най-скоро време ще стане номер едно", сподели още световната рекордьорка в скока на височина. Тя разкри, че след победата на Димитров над Анди Мъри е изпратила sms на бащата на Гришо Димитър Господинов. "Не исках да ги притеснявам и само написах, че неговото дете е гордост за България. Големи благодарности за таткото, защото той, клубът и Хасково изведоха Григор до големия тенис", каза Стефка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай