Финалът в Лондон: Федерер срещу Джокович

Финалът в Лондон: Федерер срещу Джокович | StandartNews.com

Роджър Федерер ще се бори срещу Новак Джокович за рекордна осма титла от Откритото първенство по тенис на Великобритания. Матестрото победи със 7:5, 7:5, 6:4 британеца Анди Мъри на полуфинала от надпреварата. Така той подобри баланса си на полуфинали в Лондон до 10:0 успешни мача.

Снощи пък Ноле отвя палача на Григор Ришар Гаске с 7:5 6:4 6:4 в 1/2 финален мач на "Уимбълдън". Джокович ще защитава титлата си от миналата година, въпреки болките в рамото, които изпитваше. Той ще играе за четвърти път на финал на "Олд Инглънд Клъб". Ришар Гаске показа силна игра и успя да затрудни доста сърбина, но показа, че още не е готов да се бори за титлата, което щеше да бъде за пръв път в кариерата му.

Препълнените трибуни на централния корт поздравиха Джокович за победата. Бащата на сърбина Сръджан също бе да гледа своята гордост на живо. Зоркото око на легендата на "Манчестър Юн" сър Алекс Фъргюсън също бе забелязано в ложите. До него бе и голмайстор номер едно за всички времена на "Арсенал" Тиери Анри. Двамата бяха разделени единствено от една русокоса красавица, която постоянно си общуваше с Фърги.

След финала в неделя 50 000 топки, с които се изигра турнира, ще се продадат в специален магазин, като спечелените пари ще се използват за благотворителност. Това е една от най-старите традиции на "Олд Инглънд Клъб". Друга стара е на кортовете да се продават ягоди със сметана, както и белите екипи за състезатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай