Четири българки ще играят за влизане в основната схема на турнира "Sozopol Santa Marina Cup"

Четири българки ще играят за влизане в основната схема на турнира "Sozopol Santa Marina Cup" | StandartNews.com

Четири български тенисистки ще играят утре в последния кръг от квалификациите на първия международен турнир за жени във ваканционно селище "Санта Марина", Созопол, който е от календара на международната федерация по тенис ITF с награден фонд 10 000 долара. Гергана Топалова, Ваня Иванова и Камелия Димитрова спечелиха днешните си срещи от първия ден на "Sozopol Santa Marina Cup" и се присъединиха към Габриела Михайлова, която почиваше благодарение на класирането си в световната ранглиста.

Жребият за квалификациите изправи всички българки една срещу друга днес. Гергана Топалова победи убедително Никол Йорданова с 6:0 6:1 и ще спори за влизане в основната схема срещу състезаващата се за Белгия Михаела Боев. Ваня Иванова се наложи над Кристин Йорданова с 6:4 6:1 и ще играе срещу Юлия Хелбет (Молдова). Камелия Димитрова бе категорична срещу Яна Горанова с 6:0 6:0 и утре ще срещне Габриела Михайлова.

Мачът между Димитрова и Михайлова означава, че поне 11 българки ще играят в основната схема на "Sozopol Santa Marina Cup". Директно благодарение на класирането си в световната ранглиста влизат Джулия Терзийска, Изабелла Шиникова, Виктория Томова, Петя Аршинкова, Ани Вангелова и Вивиан Златанова, а "уайлд кард" получават Виктория Бърдарова, Милка Генкова, Мелъди Тодорова и Габриел Каратанчева.

Срещите от втория квалификационен кръг са утре от 10:00 ч. Основната схема започва във вторник, 29 септември, а финалът е следващата неделя. "Sozopol Santa Marina Cup" и турнирът от същия ранг "Santa Marina Open", които се провеждат един след друг, се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts", със съдействието на Община Созопол и с подкрепата на Mall Galleria, "Булстрад", "УниКредит Булбанк", "Загорка" и "ЧЕЗ България".

Ваканционно селище „Санта Марина" е част от хотелската верига „FPI Hotels & Resorts", убедително наложила се като престижна хотелска марка, символ на професионализъм и индивидуален подход към всеки гост.
Комплексът е удостоен с наградата на FIABCI (Световната федерация на професионалистите в областта на недвижимите имоти), FIABCI World Prix d'Excellence, популярна и като „Оскар за недвижими имоти", в категория „Курорти" за 2014 г.

„Санта Марина" е също носител на отличията „Ваканционно селище на годината" за 2006 г. в Националния конкурс „Сграда на годината", международна награда „Най-добър морски проект" за 2009 г. и „Най-добър проект в България" - златен медал от Международния конкурс на авторитетното издание "Homes Overseas" през 2010 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай