Сряда,

Пирински: Тези избори или ще оставят статуквото, или ще променят Европа

От: Администратор -
147
Пирински: Тези избори или ще оставят статуквото, или ще променят Европа
A
A
A

Баня. „Тези избори се коментират в контекста на това кой ще е първи, кой – втори, коя партия колко представители ще има в ЕП, анализира предизборната ситуация бившият председател на Народното събрание". Това каза пред жителите на град Баня кандидатът за евродепутат от КБ Георги Пирински, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Губи се основният въпрос, който е дали ще се задържи статуквото в Европейския съюз или ще се развива в друга посока, обясни той. „Сега Европа се развива чрез съкращаване на бюджетните разходи и орязване на социални права. Тази политика ние преживяхме през последните 4 години с правителството на ГЕРБ", припомни Георги Пирински . Той посочи, че европейските социалисти предлагат промяна, защото в този вид Европейската комисия не работи за хората, а за банките и корпорациите.

Какво ще спечели България, ако социалистите победят на 25 май?- попитаха гражданите. „Печелим ЕК, начело с Мартин Шултц, който е изключителен приятел на страната ни, социалистическо мнозинство в ЕП, чиито решения са важни за чаканите у нас промени и справедливо отношение към българската държава", отговори кандидатът за евродепутат.
Георги Пирински обеща да се върне в гр. Баня, след като бъде избран за член на ЕП. „Ще дам конкретен отговор на всеки въпрос, който обсъждахме днес, ще отчета всеки свой ангажимент", обяви той. По думите му политиците трябва ясно да осъзнават, че доверието и подкрепата на гражданите са огромната отговорност и задължение.

„Ние с колегите от листата с №15 знаем, че ще бъдем в ЕП именно с вашите гласове, затова вие имате право на пряк контрол върху всеки от нас", заяви Пирински, а хората го аплодираха.


Всички новини от категория Лайфстайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com