Курумбашев: Позициите, които съм отстоявал в НС, ще отстоявам и в ЕП

Курумбашев: Позициите, които съм отстоявал в НС, ще отстоявам и в ЕП | StandartNews.com

Шумен. Позициите, които съм отстоявал в Народното събрание, ще отстоявам и в Европейския парламент. Това каза кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България (КБ) Петър Курумбашев. Той се срещна с граждани на област Шумен, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Курумбашев обясни, че в интерес на парламентарната група на КБ е подал оставката си като народен представител, за да може тя да продължи да работи пълноценно за интересите на българите. Пред събралите се активисти на БСП Курумбашев припомни основните социални мерки, които правителството на Пламен Орешарски е изпълнило през последните 11 месеца: въвеждането на златното Швейцарско правило, даването коледни и великденски надбавки към пенсиите, увеличаване на майчинството и помощта за второ дете, увеличаване броя на хората, получаващи енергийни помощи, замразяване на възрастта за пенсиониране, както и младежката гаранция.
Той сподели, че във връзка със събитията в Украйна, които са много тревожни, позицията на България трябва да бъде отстояване на нашите национални интереси. „България няма интерес от икономически санкции към Русия", каза още Курумбашев и добави, че Русия и Украйна са близки до България, не само исторически, но и по култура, писменост и др.

Народният представител Иван Иванов допълни, че „ние сме част от европейското семейство и с номер 15 гласуваме за промяна на досегашния модел и българите не бива да се смятат за „втора категория граждани".

Срещата приключи с изказване на областния и общински председател на БСП Шумен Тодор Тодоров, който призова всички да гласуват на 25 май и това да е с номер 15 и допълни, че областната партийна организация е единна, сплотена и мобилизирана – факти, необходими за спечелването на изборите за депутати в европейския парламент през 2014г. "Основната ни задача е да реализираме срещи с хората по населени места", добави още Тодоров.

По думите му възможността за откриване на офис на европейски депутат в гр. Шумен е начин проблемите и въпросите на гражданите по-лесно да достигат до хората, които могат да спомогнат за решаването им. "Успехът на тези избори за Коалиция за България е гаранция и за успех и на следващите избори, а заедно можем да постигнем „Справедлива България и социална Европа" допълни Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай