Вторник,

Евгени Кирилов: Тандемът Шулц-Станишев е шансът за България

От: Администратор -
669
Евгени Кирилов: Тандемът Шулц-Станишев е шансът за България
A
A
A

Пловдив. "Кризата в Европа, привнесена от Америка, дойде от големия капитал, който не инвестира в предприятия и икономика, а спекулира. Това трябва да се промени", заяви пред препълнената зала на община Съединение Евгени Кирилов. Той беше категоричен, че е настъпил моментът за категорична промяна и нейният носител е Мартин Шулц. Негови са думите „Европа е твърде бюрократична, твърде недемократична, твърде несоциална. Стига с дясната политика!"

Тандемът Шулц-Станишев са шансът за България, увери Евгени Кирилов. Първият, защото е голям приятел на България, а вторият като лидер на ПЕС е човекът, с който социалистическите премиери обсъждат политическите въпроси преди всеки Европейски съвет. Затова е важно на 25 май левицата в ЕП да има мнозинство, обясни дипломатът от кариерата.

Три трилиона и три милиарда евро на гражданите на Европа се отишли за спасяване на банки и нищо за хората. Виждането на социалистите е, че транзакциите трябва да бъдат обложени с такси, за да се ограничи финансовата спекула.

Как ще задържим младите в България? Мисли ли се за политика на доходите и какво се предвижда в областта на селското стопанство? – попитаха от залата. Евгени Кирилов разясни, че в момента правителството стимулира българските фирми да наемат млади хора. В общата предизборна платформа на Партията на европейските социалисти фигурира въпросът за минимално равнище на доходите за всички европейски граждани. Кооперациите ще бъдат финансирани с предимство от еврофондовете, отговори кандидатът за член на ЕП от КБ.


Всички новини от категория Лайфстайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички