Евгени Кирилов: Тандемът Шулц-Станишев е шансът за България

Евгени Кирилов: Тандемът Шулц-Станишев е шансът за България | StandartNews.com

Пловдив. "Кризата в Европа, привнесена от Америка, дойде от големия капитал, който не инвестира в предприятия и икономика, а спекулира. Това трябва да се промени", заяви пред препълнената зала на община Съединение Евгени Кирилов. Той беше категоричен, че е настъпил моментът за категорична промяна и нейният носител е Мартин Шулц. Негови са думите „Европа е твърде бюрократична, твърде недемократична, твърде несоциална. Стига с дясната политика!"

Тандемът Шулц-Станишев са шансът за България, увери Евгени Кирилов. Първият, защото е голям приятел на България, а вторият като лидер на ПЕС е човекът, с който социалистическите премиери обсъждат политическите въпроси преди всеки Европейски съвет. Затова е важно на 25 май левицата в ЕП да има мнозинство, обясни дипломатът от кариерата.

Три трилиона и три милиарда евро на гражданите на Европа се отишли за спасяване на банки и нищо за хората. Виждането на социалистите е, че транзакциите трябва да бъдат обложени с такси, за да се ограничи финансовата спекула.

Как ще задържим младите в България? Мисли ли се за политика на доходите и какво се предвижда в областта на селското стопанство? – попитаха от залата. Евгени Кирилов разясни, че в момента правителството стимулира българските фирми да наемат млади хора. В общата предизборна платформа на Партията на европейските социалисти фигурира въпросът за минимално равнище на доходите за всички европейски граждани. Кооперациите ще бъдат финансирани с предимство от еврофондовете, отговори кандидатът за член на ЕП от КБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай