Понеделник,

ЮЗУ си партнира с Варшавския университет

От: Failed to load user -
601
ЮЗУ си партнира с Варшавския университет
A
A
A

Преподаватели от Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски" бяха на работно посещение във Варшава. На работни срещи с ръководството на Института за правни изследвания на Полската академия на науките, с учени и докторанти от Факултета по право и администрация на Варшавския университет, както и с ръководството на Института за приложни социални науки към Варшавския университет бе проучен опитът на полското председателство в дейността на основните институции на ЕС, както и ролята на Доналд Туск като председател на Европейския съвет.

Едновременно с това бяха договорени нови форми за сътрудничество в областта на Еразъм +, обмен на научна информация, организирането на съвместни конференции и други научни прояви. На срещата с ръководството на Факултета по право и администрация на Варшавския университет ръководителят на проекта доц. д-р Николай Марин представи основните параметри на проекта и очакваните резултати. Задълбочено и аргументирано очерта важността на сътрудничеството между Полша и България в областта на правните и социалните науки, на ролята на учените при определяне приоритетите и насоките на ЕС.

Бяха уговорени конкретни параметри на бъдещото сътрудничество между Правно-историческия факултет и Факултета по право и администрация на Варшавския университет.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички