Сряда,

ЮЗУ приключва европейски проект в помощ на докторанти

От: Failed to load user -
3309
ЮЗУ приключва европейски проект в помощ на докторанти
A
A
A

Филологическият факултет в Югозападния университет „Неофит Рилски" – Благоевград завърши дейностите по проект „Докторантски филологически център". Заключителната пресконференция ще бъде на 7 юли.

Проектът е в подкрепа на докторанти, специализанти и млади учени. Той бе спечелен през 2013 г. от филологическия факултет. Целта му е да помогне на акредитирани стартирали докторантски програми, да засили интереса на младите хора към реализация в сферата на образованието и науката. Да се повиши качеството на научните разработки, като се подобрят условията за работа на докторантите, възможностите им за изява на научни форуми в страната и чужбина, както и за публикуване на научни статии. Друга важна задача е отварянето на академичните среди към конкретните ползватели на научните резултати, отваряне на хуманитаристиката към обществото и социалните практики.

Ръководител на проекта е проф. д-р Магдалена Панайотова, с координатори проф. д-р Антони Стоилов и доц. д-р Елена Тачева, в него участват и 11 докторанти.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички