Втора английска - най-желаната гимназия

Втора английска - най-желаната гимназия | StandartNews.com

Втора английска гимназия е най-желаното училище на първо класиране за прием след седми клас в София. С най-висок минимален праг пък е Математическата гимназия. На първия етап на класиране изцяло закрити са 25 паралелки.

6349 ученици са приети на първо класиране в професионални и профилирани училища след 7. клас. Некласирани са 219 седмокласници, а свободните места след този първи етап са 267. Местата в елитните гимназии обаче са заети. Това съобщи вчера Ваня Кастрева, началник на РИО - София-град.

Най-желаната паралелка е тази с чуждоезиков профил - испански и английски език в Испанската гимназия "Мигел де Сервантес". Втора по най-много желания е паралелката с английски и испански език в 22 СОУ "Г. С. Раковски". Трета в списъка е тази с изучаване на английски, немски и български език и литература във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън".

Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" е с най-висок минимален бал от 34,392 за училище за прием след 7-и клас. След нея сред училищата с най-висок минимален бал в столицата се нареждат 91 НЕГ "Проф. д-р Константин Гълъбов" с минимален бал 33,572. На трето място е 73 СОУ "Владислав Граматик" с минимален бал 32,852, следвана от 164 Испанска гимназия и Първа английска езикова гимназия.

Следващи в списъка по минимален бал са Втора английска гимназия, Френската езикова гимназия, 22-ро СОУ, 133-о СОУ и 35-о СОУ. Националната търговско-банкова гимназия е на 13-о място по най-висок минимален бал за училище с 27,169, но е на челно място сред професионалните гимназии, уточни Кастрева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай