Танев: По-високи учителски заплати следващия месец

Танев: По-високи учителски заплати следващия месец  | StandartNews.com

Министърът на образованието Тодор Танев заяви, че ще има увеличение а учителските заплати като това ще бъде договорено през следващия месец. В ефира на БНТ в първия учебен ден Танев каза, че прави всичко възможно учителската професия да стане по-атрактивна.

"Новият закон дава възможност на преподавателите да избират различни форми, така че часовете им да бъдат интересни. Ще се наблегне на интерактивността, работи се по програмата "таблет за всяко дете", коментира още той и категорично заяви, че увеличение на учителските заплати ще има и до края на тази и през следващата година.

"Направено е всичко възможно за това покачване на заплатите на всички учители и това покачване ще се случи. Това нещо ще се случи, след като се преизчислят заплатите по рангове и учителски труд. Вероятно това ще стане следващия месец по някое време", каза Танев.

"Трябва да благодарим на правителството и на г-н Борисов, защото разбра и даде зелена улицата, семафор. Ще се борим за бюджет и за следващата година. Догодина следващата, 2016-а, не само за задържане това, което ще бъде в края на годината покачването, защото не можеш да дадеш тази година и следващата да си го вземеш обратно, ние ще искаме покачване и през следващата година. Ще настояваме за над 100 млн. лева, защото ние на българските учени също сме токова задължени, колкото на българските учители, но започваме от учителите, защото без учителите, без училището всички други степени на науката и образованието нямат никакво значение", коментира още образователният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай