Сряда,

"Света София" праща в Американския

От: Администратор -
117
"Света София" праща в Американския
A
A
A

София. Частното основно училище "Света София" се оказа първенецът за столицата на изпитите след седми клас тази година. Училището е на трето място в страната по сборен резултат от изпитите на своите възпитаници. Статистиката сочи, че неговите възпитаници отиват най-често в Американския колеж след завършване на седми клас.

За миналата учебна година 54 на сто от децата на "Света София" са отишли в Американския колеж, а 9 на сто - направо в чужбина. 11% са отишли в други частни гимназии, а 26% - в езикови училища, сочат данните. Според директора Катерина Керкова за доброто представяне в Американския най-много помага фактът, че в училище децата учат както писане на есе, така и решаване на нестандартни логически задачи. А това са част от изпитите на престижното училище.

"Родителите очакват от нас не толкова да обгрижваме, а да научим децата им. Всички страни, участващи в този процес, са много мотивирани и имат общи цели. Учителите ни прекрасно знаят какво и как да направят", разказва Керкова. Паралелките в училището са по-малки, но не това е от решаващо значение за успеха на децата. Водещото е подготовката на педагозите, които стимулират децата още от малки да дадат най-доброто от себе си. Основният език, на който се набляга, е английският, и тук не стои въпросът дали децата са научили езика добре или не. Всяка година те полагат изпит за ниво пред чуждестранни оценители, така че измерването е напълно обективно, разказва директорката.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички