Спортни звезди влизат в клас

Спортни звезди влизат в клас | StandartNews.com

"Стандарт" ще зарадва ученици в София и още 5 града с книги за "Чудесата на България"

Спортни звезди влизат днес в класните стаи за първия учебен ден. Така те ще дадат старта на новата кампания на "Стандарт" - "Спортните чудеса на България". Нейната цел е да припомни на българите за най-славните шампиони и победи, както и да възпита децата в любов към спорта.

Как се побеждава на олимпиада ще разкаже в 145 СОУ "Симеон Радев" в столицата Ваня Гешева, която направи фурор на игрите в Сеул през 1988 г. Тогава тя натовари в каяка си златен, сребърен и бронзов медал. Постижение, което никой българин не е повторил досега.

В Бургас гост на шестокласниците от ОУ "Братя Миладинови" ще бъде първият ни олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов, който през 1972 година в Мюнхен с почти счупена китка побеждава на финала. Тежката дума на Зума ще чуят в ОУ "Райна Княгиня" в Пловдив. Там Христо Бонев, избиран три пъти за футболист номер 1 на България, ще разкаже за славната си кариера като играч и треньор. Капитанът на футболния "Берое" Иво Иванов пък идва за първия учебен ден в начално училище "Димитър Благоев" в Стара Загора. Във варненската Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" чакат най-известната българска параолимпийка Стела Енева. На игрите в Пекин 2008 и Лондон 2012 тя спечели три медала в тласкането на гюле и на диск.

Участвалият в Московската олимпиада атлет Йордан Янев, който сега е треньор, ще зарадва децата в ОУ "Иван Вазов" в Благоевград.

Във всички училища спортните звезди ще раздадат на учениците книги от поредицата на "Стандарт" "Чудесата на България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай