Петък,

Спортни звезди влизат в клас

От: Администратор -
2403
Спортни звезди влизат в клас
A
A
A

"Стандарт" ще зарадва ученици в София и още 5 града с книги за "Чудесата на България"

Спортни звезди влизат днес в класните стаи за първия учебен ден. Така те ще дадат старта на новата кампания на "Стандарт" - "Спортните чудеса на България". Нейната цел е да припомни на българите за най-славните шампиони и победи, както и да възпита децата в любов към спорта.

Как се побеждава на олимпиада ще разкаже в 145 СОУ "Симеон Радев" в столицата Ваня Гешева, която направи фурор на игрите в Сеул през 1988 г. Тогава тя натовари в каяка си златен, сребърен и бронзов медал. Постижение, което никой българин не е повторил досега.

В Бургас гост на шестокласниците от ОУ "Братя Миладинови" ще бъде първият ни олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов, който през 1972 година в Мюнхен с почти счупена китка побеждава на финала. Тежката дума на Зума ще чуят в ОУ "Райна Княгиня" в Пловдив. Там Христо Бонев, избиран три пъти за футболист номер 1 на България, ще разкаже за славната си кариера като играч и треньор. Капитанът на футболния "Берое" Иво Иванов пък идва за първия учебен ден в начално училище "Димитър Благоев" в Стара Загора. Във варненската Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" чакат най-известната българска параолимпийка Стела Енева. На игрите в Пекин 2008 и Лондон 2012 тя спечели три медала в тласкането на гюле и на диск.

Участвалият в Московската олимпиада атлет Йордан Янев, който сега е треньор, ще зарадва децата в ОУ "Иван Вазов" в Благоевград.

Във всички училища спортните звезди ще раздадат на учениците книги от поредицата на "Стандарт" "Чудесата на България".


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията