Вторник,

Ректорът на НАТФИЗ: Как да има общество, като хората ги е страх

От: Администратор -
1227
Ректорът на НАТФИЗ: Как да има общество, като хората ги е страх
A
A
A

„Ние казваме, че няма активност на изборите и обществото не съществува. Как да съществува, когато непрекъснато е заплашвано? Това са хора, които искат да всяват страх в обществото и поставят в ситуация то да търси някаква измислена силна ръка, която евентуално те ще му поднесат, за да могат да управляват по някакъв извънпарламентарен и извъндемократичен начин. Това е моето мнение за поведението на тези господа, които нарушавайки автономията на академията и грубо обиждайки студентите и преподавателите, се опитаха на два пъти да правят свои акции".

Това заяви пред "Фокус" ректорът на НАТФИЗ проф. д.н Любомир Халачев във връзка с изстъпленията на Волен Сидеров в актьорското училище, като допълни, че много от неговите студенти са силно уплашени от станалото.

"България има очевидни проблеми в обществото. Ние всички, политиците и обикновените граждани, се опитваме да се справим с тези проблеми, но като спазваме в закона. Аз смятам, че в държава, която иска да прогресира, законът трябва да бъде над всичко и над всички", категоричен е той.

Халачев обаче знае, че има много хора и политици, които се възползват от проблемите в България за собствена облага, сред които са и дошлите снощи в НАТФИЗ атакисти.

"Най-лошото в тяхното поведение е това, че когато създават напрежение, страх и насилие, те оказват лошо влияние върху студентите и младите хора", посочи още професорът.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички