Ректорът на НАТФИЗ: Как да има общество, като хората ги е страх

Ректорът на НАТФИЗ: Как да има общество, като хората ги е страх | StandartNews.com

„Ние казваме, че няма активност на изборите и обществото не съществува. Как да съществува, когато непрекъснато е заплашвано? Това са хора, които искат да всяват страх в обществото и поставят в ситуация то да търси някаква измислена силна ръка, която евентуално те ще му поднесат, за да могат да управляват по някакъв извънпарламентарен и извъндемократичен начин. Това е моето мнение за поведението на тези господа, които нарушавайки автономията на академията и грубо обиждайки студентите и преподавателите, се опитаха на два пъти да правят свои акции".

Това заяви пред "Фокус" ректорът на НАТФИЗ проф. д.н Любомир Халачев във връзка с изстъпленията на Волен Сидеров в актьорското училище, като допълни, че много от неговите студенти са силно уплашени от станалото.

"България има очевидни проблеми в обществото. Ние всички, политиците и обикновените граждани, се опитваме да се справим с тези проблеми, но като спазваме в закона. Аз смятам, че в държава, която иска да прогресира, законът трябва да бъде над всичко и над всички", категоричен е той.

Халачев обаче знае, че има много хора и политици, които се възползват от проблемите в България за собствена облага, сред които са и дошлите снощи в НАТФИЗ атакисти.

"Най-лошото в тяхното поведение е това, че когато създават напрежение, страх и насилие, те оказват лошо влияние върху студентите и младите хора", посочи още професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай