Събота,

Проект на ЮЗУ с международна награда

От: Failed to load user -
1957
Проект на ЮЗУ с международна награда
A
A
A

Проект на Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград спечели една от големите награди в престижния конкурс на Международния съюз по далекосъобщения за ИТ постижения в информационното общество. Българското предложение е било определено за най-иновативно и успешно в категорията за културно разнообразие и идентичност. Това е първата голяма награда за българска организация в тази инициатива, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Целта на проекта е да представи спорта като част от съвременната култура. Дейностите са били насочени към създаване на диалог между спортни центрове, асоциации, местни власти и неправителствени организации. Като партньор е била привлечена младежка организация от Гърция. В рамките на проекта са създадени уеб сайт, страници на български и гръцки език в социалните мрежи, организирани са фестивал, конференция, а спортният музей във висшето училище е получил ново ИТ оборудване.

Български проекти на държавни и частни институции, академичната общност и гражданското общество, които са участвали в предишни издания, са оценявани като примери за добри практики и са включвани в годишните справочници на световната организация.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички