Проект на ЮЗУ с международна награда

Проект на ЮЗУ с международна награда | StandartNews.com

Проект на Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград спечели една от големите награди в престижния конкурс на Международния съюз по далекосъобщения за ИТ постижения в информационното общество. Българското предложение е било определено за най-иновативно и успешно в категорията за културно разнообразие и идентичност. Това е първата голяма награда за българска организация в тази инициатива, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Целта на проекта е да представи спорта като част от съвременната култура. Дейностите са били насочени към създаване на диалог между спортни центрове, асоциации, местни власти и неправителствени организации. Като партньор е била привлечена младежка организация от Гърция. В рамките на проекта са създадени уеб сайт, страници на български и гръцки език в социалните мрежи, организирани са фестивал, конференция, а спортният музей във висшето училище е получил ново ИТ оборудване.

Български проекти на държавни и частни институции, академичната общност и гражданското общество, които са участвали в предишни издания, са оценявани като примери за добри практики и са включвани в годишните справочници на световната организация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай