Петък,

Откриват медицински факултет в Бургас

От: Failed to load user -
1833
Откриват медицински факултет в Бургас
A
A
A

Бургас. Бургас ще има медицински факултет под шапката на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", реши правителството. Първият випуск от бъдещи медицински сестри и рехабилитатори започват да се обучават в морския град още тази есен. Новият здравен факултет ще приеме през следващата учебна година общо 70 студенти - 40 медицински сестри и 30 рехабилитатори.

"С откриването на факултета ще се отговори на нарастващата потребност от квалифицирани кадри за медико-социални грижи и за подготовка на кадри за нуждите на балнеотуризма. Това от своя страна ще доведе до подобряване на здравно-демографсата ситуация в Югоизточна България", заяви проф- Анелия Клисарова.

Тя съобщи още ,че без промяна остават повечето от таксите за кандидатстване и обучение в държавните вузове. Увеличение от 2 до 100 лева има в 7 университета, но ръководствата не са поискали максимално възможните по закон такси, допълни Клисарова.

Земеделският министър Димитър Греков пък обяви, че над 100 милиона лева са преведени вече по сметките на тютюнопроизводителите, които са последните средства от държавните помощи за сектора.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички