Четвъртък,

И Казанлък става университетски град

От: Администратор -
3641
И Казанлък става университетски град
A
A
A

Стара Загора. И Градът на розите скоро може да стане академичен град. Реализацията на тази лелеяна мечта на казанлъчани бе тема на проведената днес в Стара Загора среща на кмета на Казанлък Галина Стоянова със зам.-министъра на образованието и науката проф. Костадин Костадинов и и.д. ректор на Тракийски университет проф. Иван Въшин.

Възможността за откриване на филиал на вуза в Казанлък е съвсем реална, градът има огромен потенциал в сферата на машиностроенето и етеричномаслените култури, подкрепиха идеята участниците в срещата. Специалностите, към които ще има определен интерес, според тях са машиностроене, технологии в машиностроенето и етерично-маслени култури.

Големият брой машиностроителни предприятия и фирми в региона, както и наличието на институти като НИТИ, института на „Арсенал", Института по розата, пък са естествена база за развитие на научните кадри в региона.

Бизнесът също изцяло застава зад идеята да се открие филиал на старозагорския ВУЗ в Казанлък. Общинското ръководство е уверило, че разполага с необходимата материална база за обучение на студентите.Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички