Неделя,

Албанка получи президентския медал на АУБ

От: Администратор -
654
Албанка получи президентския медал на АУБ
A
A
A

Леви Каплани от Албания заслужено стана носител на президентския медал на Американския университет в Благоевград за 2016 г. Тя получи отличието от президента на АУБ Страци Кулински на тържествена церемония.

Каплани завършва специалност „Компютърни науки". Признанието е заради приноса й не само към общността на университета, но и към обществото като цяло. Леви е създател на онлайн платформа, която обучава деца в училища как да програмират, с която тя цели да мотивира повече момичета да изберат компютърните науки за своята бъдеща кариера. По време на програма за обмен в САЩ е помагала на други студенти от университета по математика и е обучавала деца от семейства в неравностойно положение, на бойни изкуства. Тя е член на почетното общество „Phi Beta Delta" и Клуб „Bon Appetit", и участвала е в международни конференции. Ще продължи своето образование през есента в докторската програма по компютърни науки в „Drexel University" на пълна стипендия.

„Тази вечер цялата общност се събира, за да отпразнува постиженията на своите талантливи студенти, както в академичен план, така и дейностите им извън класната стая, което е една от характеристиките на образованието „liberal arts", каза в приветствието си президентът на АУБ.

Церемонията за отличаване на изявени студенти на АУБ е най-голямото ежегодно събитие, което признава успехите на завършващите студенти. 142-ма бяха отличени в почетния списък на президента, те имат успех между 3.8 и 4.00 по четирибалната система (между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване) за не по-малко от два семестъра. Студенти от различните специалности бяха наградени за своето академично усърдие, извънучебни дейности и принос към университета и обществото. На церемонията бяха отличени и над 100 младежи, които са получили стипендии от АУБ за своите постижения.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички