Албанка получи президентския медал на АУБ

Албанка получи президентския медал на АУБ | StandartNews.com

Леви Каплани от Албания заслужено стана носител на президентския медал на Американския университет в Благоевград за 2016 г. Тя получи отличието от президента на АУБ Страци Кулински на тържествена церемония.

Каплани завършва специалност „Компютърни науки". Признанието е заради приноса й не само към общността на университета, но и към обществото като цяло. Леви е създател на онлайн платформа, която обучава деца в училища как да програмират, с която тя цели да мотивира повече момичета да изберат компютърните науки за своята бъдеща кариера. По време на програма за обмен в САЩ е помагала на други студенти от университета по математика и е обучавала деца от семейства в неравностойно положение, на бойни изкуства. Тя е член на почетното общество „Phi Beta Delta" и Клуб „Bon Appetit", и участвала е в международни конференции. Ще продължи своето образование през есента в докторската програма по компютърни науки в „Drexel University" на пълна стипендия.

„Тази вечер цялата общност се събира, за да отпразнува постиженията на своите талантливи студенти, както в академичен план, така и дейностите им извън класната стая, което е една от характеристиките на образованието „liberal arts", каза в приветствието си президентът на АУБ.

Церемонията за отличаване на изявени студенти на АУБ е най-голямото ежегодно събитие, което признава успехите на завършващите студенти. 142-ма бяха отличени в почетния списък на президента, те имат успех между 3.8 и 4.00 по четирибалната система (между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване) за не по-малко от два семестъра. Студенти от различните специалности бяха наградени за своето академично усърдие, извънучебни дейности и принос към университета и обществото. На церемонията бяха отличени и над 100 младежи, които са получили стипендии от АУБ за своите постижения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай