78 на сто от зрелостниците искат да продължат да учат

78 на сто от зрелостниците искат да продължат да учат | StandartNews.com

Добрич. Справка на центъра за кариерно развитие към общинския отдел образование показва, че 78 на сто от завършващите тази година зрелостници в общинските училища и професионални гимназии в Добрич искат да продължат образованието си, съобщи директорът на дирекцията Нейчо Нейчев при откриването на 20-ото издание на кандидатстудентска борса в града.

 

В изложението участват 23 висши училища от цялата страна, като Нейчев добави, че в последните години около 60 на сто от децата, които кандидатстват биват приети. Тази година средно образование в Добрич се очаква да завършат около 1800 деца, като първите, посетили борсата проявяваха интерес към инженерните специалности. Зрелостници споделиха, че борсата е изключително полезна, защото на място могат да получат отговори на всички въпроси, които ги интересуват.

 

Сред висшите училища, които редовно се представят в Добрич, са Алма-матер, Военно-морското училище във Варна, Стопанската академия в Свищов и много други. За първи път в борсата се включи тази година Югозападния университет от Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай