Понеделник,

78 на сто от зрелостниците искат да продължат да учат

От: Failed to load user -
856
78 на сто от зрелостниците искат да продължат да учат
A
A
A

Добрич. Справка на центъра за кариерно развитие към общинския отдел образование показва, че 78 на сто от завършващите тази година зрелостници в общинските училища и професионални гимназии в Добрич искат да продължат образованието си, съобщи директорът на дирекцията Нейчо Нейчев при откриването на 20-ото издание на кандидатстудентска борса в града.

 

В изложението участват 23 висши училища от цялата страна, като Нейчев добави, че в последните години около 60 на сто от децата, които кандидатстват биват приети. Тази година средно образование в Добрич се очаква да завършат около 1800 деца, като първите, посетили борсата проявяваха интерес към инженерните специалности. Зрелостници споделиха, че борсата е изключително полезна, защото на място могат да получат отговори на всички въпроси, които ги интересуват.

 

Сред висшите училища, които редовно се представят в Добрич, са Алма-матер, Военно-морското училище във Варна, Стопанската академия в Свищов и много други. За първи път в борсата се включи тази година Югозападния университет от Благоевград.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички