220 учени от страната и чужбина се събират в Кърджали на 2 и 3 октомври

220 учени от страната и чужбина се събират в Кърджали на 2 и 3 октомври | StandartNews.com

Кърджали. На 2 и 3 октомври Кърджали ще бъде домакин на юбилейна научна конференция с международно участие „Науката и образованието – традиции и бъдеще". Ще участват 220 учени от страната и чужбина. В секциите ще бъдат представени 145 научни доклада, съобщи Дора Янчева, председател на СУБ – Кърджали.

Научният форум се провежда под патронажа на акад. Дамян Дамянов – председател на Съюза на учените в България, областния управител на област Кърджали и кмета Хасан Азис. Мащабната научна проява е по повод 70 години от създаването на Съюз на учените в България и 30 години от дейността на дружеството в Кърджали, както и 85 години Аграрна наука в Източните Родопи.

В научния форум ще участват доц. д-р Христо Бозуков, председател на Селскостопанска академия, който ще акцентира на тютюна като енергийна култура с висок екологичен потенциал, проф.Владко Панайотов ще представи стратегическите суровини с ключово значение за иновациите и икономическия растеж.

С доклади в програмата на конференцията ще се включат още проф. Христо Пимпирев с информация за Антарктида – континента на бъдещето. Свои научни съобщения ще представят и проф. Методи Маждраков, Добриян Бенов, доц. Николай Николов и проф. Николай Вълканов. Ще се проведат заседания по секции „Хуманитарни науки", „Педагогически науки", „Здравеопазване", „Аграрни науки", „Технически и природо-математически науки" и „Социални, стопански и правни науки".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай