1000 отличници с подарък Britanica

1000 отличници с подарък Britanica | StandartNews.com

МОН и "Стандарт" зарадваха най-добрите петокласници в 134-о СОУ

1000 енциклопедии Britanica ще получат петокласници от 11 училища, изкарали най-добри резултати от националното външно оценяване през май. Дарът е плод на съвместна инициатива на вестник "Стандарт" и МОН за Деня на народните будители. Първото школо, което получи дарението вчера, бе 134-о СОУ "Димчо Дебелянов" в столицата. Енциклопедиите бяха раздадени на учениците от Ваня Кастрева, зам.-министър на образованието в служебния кабинет, и зам.-главния редактор на вестник "Стандарт" Даниела Казанджиева. На церемонията присъства и шефът на Столичния просветен инспекторат Евгения Вълкова. "Важно е да почитаме празниците си, защото когато един народ познава историята си и пътя на своите будители, той има блестящо бъдеще. Затова МОН подкрепи вестник "Стандарт" в тази прекрасна инициатива за популяризиране на знанието", каза на учениците Ваня Кастрева.

Тя допълни, че даренията стартират от 134-о СОУ, тъй като то е училището с най-добри резултати от националното външно оценяване в столицата. Кастрева поздрави учениците по случай празника и отличните им резултати и им пожела да имат много ценни мигове с книгите, а между тях да са българите, които ще пишат златни страници в успеха на България.

"Колкото и да е лесно да намирате информацията с помощта на компютъра, не забравяйте да четете, защото в книгите има съкровища, които няма да намерите в интернет", посъветва петокласниците отличници Даниела Казанджиева. И им пожела да се гордеят със своето училище, както и да дават поводи училището да се гордее с тях. Директорът на 134-о СОУ Весела Палдъмова благодари за дарението. Предстои "Стандарт" и МОН да зарадват още ОУ "Васил Левски" в Разград, СОУ "Петко Рачов Славейков" в Добрич, 2-ро СОУ "Никола Йонков Вапцаров" в Монтана, НУ "Св. св. Кирил и Методий" в Ямбол, НУ "Димитър Благоев" в Стара Загора, НУ "Васил Левски" в Пазарджик, НБУ "Михаил Лъкатник" в Бургас, НУ "Архимандрит Зиновий" в Радомир, ОУ "Петко Рачов Славейков" във Варна и 11-о ОУ "Душо Хаджидеков" в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай