Вторник,

Преобразяват сметище във Венеция в увеселителен парк

От: Failed to load user -
805
Преобразяват сметище във Венеция в увеселителен парк
A
A
A

Венеция. Остров от венецианската лагуна, досега използван за сметище, може да бъде преобразен в увеселителен парк. Работата по проекта е на дизайнерите от компанията Zamperla, чието дело са и най-новите увеселителни съоръжения в Кони Айлънд в Ню Йорк.

Фирмата предвижда да инвестира в реализацията на идеята си 80 млн. евро. Целта им е необитаваният остров Сан Биаджо да се превърне в истинска атракция, която да привлекателна дестинация за нестихващия поток от туристи във Венеция с 55-метрово виенско колело, скоростно влакче и други изложби и забавления, които представят по атрактивен начин историята и географските характеристики на прочутия италиански град.

Алберто Цамперла разказва пред АФП, че идеята му е да създаде културен, а не просто увеселителен парк. "Ще разкажа историята на Венеция по моя начин", обяснява Цамперла.

Изкуственият остров в момента е запълнен с отпадъци от инсинератор, затворен през 1985 г. Премахването и обезвреждането на вредните вещества ще създаде работа на 500 души.

Едно от притесненията по повод проекта обаче е опасението на местните хора и на градските власти, че създаването на парка ще привлече още повече туристи към Венеция, която и бездруго изнемогва от непрекъснато прииждащите посетители.

Рехабилитация на Сан Биаджо е нужна, но това трябва да стане по начин, който показва уважение към града. Венеция не е увеселителен парк, коментира кметът на града Джиорджо Орсони, цитиран от "Телеграф".


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички