Преобразяват сметище във Венеция в увеселителен парк

Преобразяват сметище във Венеция в увеселителен парк | StandartNews.com

Венеция. Остров от венецианската лагуна, досега използван за сметище, може да бъде преобразен в увеселителен парк. Работата по проекта е на дизайнерите от компанията Zamperla, чието дело са и най-новите увеселителни съоръжения в Кони Айлънд в Ню Йорк.

Фирмата предвижда да инвестира в реализацията на идеята си 80 млн. евро. Целта им е необитаваният остров Сан Биаджо да се превърне в истинска атракция, която да привлекателна дестинация за нестихващия поток от туристи във Венеция с 55-метрово виенско колело, скоростно влакче и други изложби и забавления, които представят по атрактивен начин историята и географските характеристики на прочутия италиански град.

Алберто Цамперла разказва пред АФП, че идеята му е да създаде културен, а не просто увеселителен парк. "Ще разкажа историята на Венеция по моя начин", обяснява Цамперла.

Изкуственият остров в момента е запълнен с отпадъци от инсинератор, затворен през 1985 г. Премахването и обезвреждането на вредните вещества ще създаде работа на 500 души.

Едно от притесненията по повод проекта обаче е опасението на местните хора и на градските власти, че създаването на парка ще привлече още повече туристи към Венеция, която и бездруго изнемогва от непрекъснато прииждащите посетители.

Рехабилитация на Сан Биаджо е нужна, но това трябва да стане по начин, който показва уважение към града. Венеция не е увеселителен парк, коментира кметът на града Джиорджо Орсони, цитиран от "Телеграф".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай