"Барса" избра аржентинец

Играчите са за Луис Енрике, феновете за Хайнкес

"Барса" избра аржентинец | StandartNews.com

Аржентинецът Херардо Мартино е почти сигурният нов треньор на "Барселона", информира в. "Марка". Очаква се днес той да бъде представен официално. Спортният директор на "каталунците" Андони Субисарета трябваше да лети до Южна Америка, но се отказа.

Причината е, че в ерата на мобилните комуникации няма нужда да се бие толкова път, коментира изданието. 50-годишният Мартино наскоро се раздели с "Нюелс олд Бойс". От 2006-а до 2011 г. пък беше национален селекционер на "Парагвай". Специалистът, известен с прякора си Тата, е идол на бащата на Меси - Хорхе. Именно звездата на каталунците застана твърдо зад кандидатурата на сънародника си. Останалите футболисти искат Луис Енрике, разкрива още "Марка". Бившият футболист на "Барса" не е е отпаднал окончателно като вариант, но от фаворит той се е превърнал във втори избор по две причини - "каталунците" трябва да платят 3 млн. евро неустойка на "Селта" за треньора, освен това стилът, на който залага Мартино, се вписва идеално в профила на клуба.

Пред медиите капитанът Карлес Пуял заяви: "Зная, че Мартино е много добър треньор, който изповядва стил като нашия. С Луис Енрике пък съм в отлични отношения, но ми допадат и останалите, за които се говори, така че ще видим какво ще се случи".

Фновете пък посочиха Юп Хайнкес като идеалния вариант. В анкета на "Марка" 29%, или 10 044 от 34 169, гласували са посочили немеца за наследник на Тито Виланова. Същият резултат като проценти има и Луис Енрике, но той получил 9740 гласа. Следват Марсело Биелса с 23% и Херардо Мартино с 10.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай