Вижте какво разказват руснаците за Столипиново

Смятат го за най-криминалното ядро на планетата

Вижте какво разказват руснаците за Столипиново | StandartNews.com

 

Руско издание откри криминалното ядро на планетата в България. Това се оказва квартал "Столипиново" в Пловдив.

Lenta.ru с помощта на Instragram изследвала едно от "най-ужасните петна" на картата на света и разказва за него с цел да предпази туристите от евентуален техен невнимателен избор.

Колкото и да е странно, пише руското издание, криминалното ядро на планетата се оказа в България – страна, която руснаците асоциират с евтини курорти, пророчицата Ванга и с поп краля Филип Киркоров. В град Пловдив се намира район "Столипиново", който е признат за най-опасния в света.

"Столипиново" е смятан за най-големия ромски квартал в Европа. Там на брега на Марица живеят около 50 000 души. Lenta.ru отбелязва, че кварталът е кръстен на руския генерал Аркадий Столипин.

Богатите роми карат личните си автомобили и каруци, а обикновените ходят пеша. Правилата за движение по пътищата не се спазват, което неизменно провокира конфликти, пише руското издание и бърза да припомни за антиромските протести в село Катуница през 2011 г. Срещу ромите тогава въстанаха жителите на над 10 български града. "Столипиново" трябваше да бъде защитавано от полицията.

Ромите преживяват спирането на тока много по-тежко отколкото спирането на водата, която в някои незаконно построени къщи изобщо липсва.

През 2002 г. районът буквално въстана срещу градските власти, тъй като доставчикът изцяло спря подаването на ток в "Столипиново". Макар че към онзи момент местните хора дължаха няколко милиона евро за ток, токът беше пускан за по няколко часа през нощта, обяснява руското издание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай