Такси се разпадна при проверка

Такси се разпадна при проверка | StandartNews.com

София. Масирани проверки изненадаха таксита и маршрутки в столицата. Само за час инспектори от ДАИ спряха повече от 110 коли и написаха над 20 акта. Глобите надминаха 4000 лева, съобщи Нова ТВ. Акцията за техническата изправност и документите на жълтите коли продължи до късните часове на нощта.

Такси втрещи инспекторите, след като се разпадна по време на проверката. При опит да отворят вратата на автомобила, тя се разглоби и падна, разказа bTV. Превозното средство е спряно от движение. Съставени са му актове и редица предписания от контролните органи.

Най-честите нарушения при маршрутките са претоварване и неиздаване на билети. Много често, за да има повече места в маршрутките, шофьорите запечатват страничните врати. Това обаче се санкционира като техническа неизправност. При такива нарушения се отнема знакът за извършен технически преглед, обясни пред Нова ТВ Димитър Цветанов от ДАИ – София.

По време на проверката предвид се взима и видимото състояние на автомобила – огледала, врати, спирачки, стъкла, документи на водача.

Мащабните инспекции ще продължат и в началото на следващата седмица, когато  се очаква трафикът в столицата сериозно да се увеличи заради старта на учебната година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай