С деца на море за 40 лева

Хотели свалят цените наполовина за Съединението

С деца на море за 40 лева | StandartNews.com

София. Септември е идеален за море. Няма ги шумните летни купони, адските жеги и убийствените цени по заведенията. А почивните дни от 6 до 8 септември са идеален повод за отдих на плажа.

Това е и последен шанс за семействата с ученици да се отпуснат преди първия школски звънец. Суперизгодна излиза почивката за баба, дядо и внуче в тризвездните хотели на Златни пясъци и "Св. св. Константин и Елена". Там на 5 и 6 септември може да се намери стая за възрастна двойка за 40 лева, а хлапето спи гратис. Тризвезден хотел в Златните излиза с оферта "златна есен" за 39 лв. на човек в двойна стая ол инклузив, безплатен чадър и шезлонг на басейна за периода от 5 до 15 септември.

Топ all inclusive предлага друг хотел на първа линия. Цената е по 41 лева на човек. Четиризвездните хотели правят празнични оферти за Съединението по 59 лева на човек на ден при минимален престой от 3 нощувки. Петзвезден в Златните е на цена 90 лева за нощувка, закуска и вечеря. 300 лева си остава нощувката в "Империал", където бяха Слай и компания от "Непобедимите 3". Но в съседния цените са паднали с 10-15% и са 115 евро - нощувка и закуска. До края на септември върви интересна оферта за тузари от третата възраст Senior offer 55 +. Пакетът е от минимум 5 нощувки. Той включва посрещане с плодове, сауна , СПА парна баня, билкова вана. Заведенията във варненските курорти също свалиха цените. Кебапче и кюфте на Златните могат да се намерят вече по левче, пица за 2,50-3,00 лева, порция цаца с пържени картофи -за 5 лева.

Евтини пакети за почивка за 6 септември предлагат морските курорти на юг. Много от хотелите свалиха драстично цените, за да привлекат летовници и да удължат сезона. 30 лева на ден излиза най-евтината ваканция на море другата седмица. Офертата е валидна само, ако се закупят минимум 2 нощувки. Специално за 6 септември има суперевтини пакети с нощувка и закуска. Цената за тях е от 28 до 40 лева на човек в зависимост от броя на звездите. За тези, които искат ол инклузив, комплексите предлагат друга оферта на цена от 50 до 63 лева на ден. Допълнителна отстъпка от 9% получават всички клиенти, които предплатят онлайн избрания пакет.

Децата до 12 години минават гратис, когато са с двама възрастни в стая. 50-процентно намаление за 6 септември обявиха още три хотела в Слънчев бряг. Луксозен между Равда и Несебър също има атрактивна оферта за 6 септември. Ваканцията там около празниците излиза 86 лева ол инклузив на човек, а офертата е валидна от 6 до 9 септември. Тризвездните вили в Приморско свалиха цените до 28 лева на човек.

Офертата там е валидна от 6 до 15 септември. В хотел в Лозенец пък може да се почива срещу 32 лева на ден на база ол инклузив при минимален престой от 2 дни. Освен специалните пакети за 6 септември от началото на месеца хотелите по Южното Черноморие масово свалят цените с 20 до 30%. Изключение правят само хотелите в Созопол, където е по-скъпо заради "Аполония". След 11 септември обаче и там се чакат големи намаления.

Спасители на плажа до 1 октомври

Плажовете по морето ще имат спасители до 1-ви октомври. Концесионерите са длъжни да осигурят охрана и лекари, гласи промяна на наредбата за водното спасяване. "Реанимационни екипи ще има, дори дъжд да вали или да гърми", обеща каза д-р Иван Иванов, шеф на ДКЦ "Св. Климентина", които обезпечават медицинското обслужване на 29 плажа във Варна.

Според нормативната уредба на всеки 100 метра плажна ивица, трябва да има пост с двама спасители. Преди години охраната беше задължителна до 1 септември, но заради напливa от плажуващи през уикендите бе въведена промяна и къпането вече е обезопасено до края на септември. Наредбата обаче дава възможност за редуциране на постовете със спасители според посещаемостта. На брега вече е по-спокойно, защото руските туристи масово си тръгват заради началото на учебната година на децата им от другата седмица.

270 000 стягат куфари за Слънчев бряг наесен

Туристите по морето оредяват наполовина през септември. В курортите край Бургас първите дни на месеца по традиция бележат финал на междинния туристически сезон и започва така нареченият слаб сезон. Докато през пика в Слънчев бряг броят на почиващите достигна 410 000, в началото на септември резервациите са за 270 000 души. Наесен в курортния комплекс почиват предимно по-възрастни туристи, над 55 години. Групите с предварителни резервации са основно от Германия, Великобритания и Русия. Повечето хотели в Слънчев бряг ще работят до 10 октомври, но има и такива, които приключват в края на септември. В Созопол, Приморско, Китен и Царево през есента почиват предимно българи.

200 лева за разходка до родината на Орфей

Почивка сред гръцките палми вероятно ще изберат много българи за празника на Съединението. Проверка на "Стандарт" показа, че за 6 септември хотелите правят между 20 и 30% отстъпка. Например отдих от 2 до 7 в петзвезден хотел на остров Тасос излиза вместо 690 лв. - 526 лв. Евтина автобусна екскурзия на 6 септември на Олимпийска Ривиера с две нощувки и закуски, предлагат туроператори. Цената е 184 лв. Олимпийската Ривиера се намира в областта Пиерия и се смята за родина на митологичния музикант Орфей. Екскурзия с автобус до Венеция за 7 дни през септември излиза 569 лв. Дестинацията Страсбург-Париж-Виена-Будапеща е на цена 875 лв. за 11 дни. !

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай