Разходка до Луната за $1,5 млрд.

Бивши шефове в НАСА обещават старт на туризма из месечината до 2020 г.

Разходка до Луната за $1,5 млрд.      | StandartNews.com

Космическият туризъм ще стигне и до Луната в близките 10 години. Бивши специалисти от НАСА основаха компания, която ще изпраща туристи до спътника. Пътуването обаче съвсем няма да е евтино - 1,5 милиарда долара, съобщава Би Би Си.

Компанията се нарича Golden Spike и е създадена от куп светила в космическите технологии. Неин президент е Алън Стърн, бивш шеф на научния отдел на НАСА, работил по 24 космически мисии. В екипа са още Джери Грифин, директор на полетите на мисиите "Аполо", командир на совалка, космически инженер, както и холивудски режисьор. Те планират да използват съществуващите вече технологии и да разработят необходимите допълнителни модули, за да изстрелят кораб до Луната до 2020 г. Планът е да купят от НАСА технологиите за ракети и капсули и да разработят нова екипировка и апарат за кацане на Луната.

"Целта не е да сме първите. По-скоро е да влезем в клуба", обяснява Стърн. "Ще се опитваме да почистим това, което НАСА е свършила през 60-те години, и да създадем нов продукт от него до 2020 г.", добавя той. Компанията на Стърн ще се опита да привлече за клиенти чуждестранни правителства и учени, които да отидат до Луната с научна цел или пък просто за престиж. Цената на пътуването ще е 1,5 милиарда долара за двама души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай