Няколко вкусни факта за хотдога

Първото състезание по надяждане се състояло през 1916 г.

Няколко вкусни факта за хотдога | StandartNews.com

Някои любопитни факти за хотдога

1.Има изключително спорен произход

За наденички се говори още от времето на Одисей на Омир, но произходът на хотдога е доста спорен. Мнозина си приписват титлата “изобретател на хотдога”, всеки със своята теория, но никой не може да каже къде се крие истината.

2. Сандвичли е хотдогът?

Не само произхода на хотдозите, но и въпросът към коя категории храни спадат и могат ли да се смятат за сандвичи, се оказва неразрешим. Националният съвет по хотдог и наденици е на мнение, че хотдозите са уникални, но енциклопедията Merriam-Webster ги окачествява като сандвичи, въз основа на факта, че представляват просто парче хляб с пълнеж.

3. Японците са измислил някои доста цветни хотдога

Японците са известни със своите оригинални хотдози. Черни хотдози превзеха пазара в Токио през 2013 г. Колбасът е боядисан с черен въглен, а това очевидно не оказва влияние върху вкуса му.

4.Вървят ръка за ръка с бейзбола

Хотдозите “присъстват” на бейзболни мачове от 1890 г. насам. Според една история, за пръв път са сервирани от германец, който бил собственик на отбора Сейнт Луис Браун.Според друга, в един особено студен ден, продавач на сладолед решил да смени предлагания от него продукт с топъл сандвич. Така или иначе,връзката на храната със спорта продължава да е силна дори след повече от 120 години.

5. Те с в центъра на най-известното хранително състезание

Според една легенда, първото състезание по надяждане с хотдог се състояло през 1916 г. за уреждане на съвсем обикновен залог. Първото документирано състезание е през 1972 г. В този случай, победителят изял 14 хотдога за 12 минути. 

6. Не са храна само за простосмъртните

През 1939 г. кралят и кралицата на Великобритания били приети от Франклин и Елинор Рузвелт в Хайд парк, Ню Йорк. В духа на американската култура първата дама сервирала хотдози по време на пикник по реката. Очевидно, сандвичът доста се усладил на крал Джордж VI и той веднага помолил за втора порция .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай