Лекар осъди община Разград за разбит тротоар

Лекар осъди община Разград за разбит тротоар | StandartNews.com

Доктор Диана Василева се спънала в дънер на отсечено дърво пред входа на ОД на МВР

Съдебен лекар осъди община Разград заради разбит тротоар. Доктор Диана Василева поиска от кметството да я обезщети, задето през декември 2014 година се спънала в дънер на отсечено дърво пред сградата на ОДна МВР в областния град и се наранила.

Лекарката отивала в полицейската дирекция по работа. На метри от парадния вход тя се ударила в отсеченото дърво и полетяла към земята. От удара доктор Василева получила травми и наранявания, които я извадили от строя за две седмици. За да получи възмездия за преживяното съдебната докторка поиска от общината обезщетение от 2 хил. лв.
Делото се точи между инстанциите близо година. През пролетта на 2015 година районният съд в Разград уважи претенциите на Василева, но окръжната магистратура отмени решението, с обяснението, че в исковата си молба докторката не е посочила какви точно действия не е извършила местната власт и кои са чиновниците, виновни за пропуска. Процесът бе върнат за ново разглеждане, но и второто дело завърши с присъда срещу кметството.

„Отсичането на дърво и липсата на последващи дейности по озеленяването в продължение на години, налагат извода за системно нарушение на задълженията от страна на собственика на тротоара.", постанови съдът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай