КТ "Подкрепа" иска Орешарски да подаде оставка до 22 юни

КТ "Подкрепа" иска Орешарски да подаде оставка до 22 юни | StandartNews.com

София. Правителството да подаде оставка до края на тази, или най-късно - следващата седмица и да се насрочат предсрочни избори с оглед на бюджетната процедура. Това пише в декларация на КТ "Подкрепа". В нея пише, че синдикатът е готов да организира и подкрепи различни синдикални и граждански прояви.

Моралният дефицит на доверие и авторитет в парламентарните политически сили е видим и непоправим в мандата на 42-то Народно събрание. Проблемите на българското население са оставени на заден план, смятат още от "Подкрепа".

'Доверието в институциите е под елементарния минимум, администрацията е парализирана и почти не функционира", пише в декларацията.

Сегашните управляващи нямат ясна визия за развитието не само на държавата, но и на отделни нейни ключови сектори.

Синдикатът подновява предложението си за изготвянето на нова конституция, която да поставя особен акцент върху гражданските и трудовите права, изборите, съдебната система, обществения контрол, местната власт. Това би била последната възможност за поставяне на ново, устойчиво начало на обществените отношения и предпоставка за възстановяване на съществували и изграждане на модерни обществени ценности и системи, завършва декларацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай