Какво е да си котешки преводач

Жена напусна работата си, защото улавяла емоциите на писаните

Какво е да си котешки преводач | StandartNews.com

Британката Джули-Ан Торн напусна работата си и стана котешки преводач. Тя твърди, че отлично разбира емоциите на котките и може да обучи стопаните им да се чувстват по-комфортно с домашния любимец. Торн говори за това в интервю за Metro.

„Не мога да обясня науката или логиката зад това, защото то е по-скоро емоционална връзка между мен и котките“, признава жената. Според нея тя улавя не само поведенчески сигнали, но и чувствата на котките. Британката е в състояние да почувства емоциите, които изпитва котката.

Торн каза, че е разбрала за особената си връзка с животните през 2012 г., когато заедно със съпруга си са посетили зоопарка. Виждайки женски гепард, жената изведнъж почувствала силна меланхолия и започнала да плаче. По-късно се разкрило, че женският гепард наскоро е загубил партньора си  и е оплаквал смъртта на мъжкия.

Сега зоопсихологът взема 195 паунда стерлинги за консултация. По време на сесията тя се настройва на емоциите на котките и събира поведенчески следи, благодарение на които собствениците да разберат по-лесно своя домашен любимец. Освен това Торн предписва някои лечебни билки, за да коригира поведението на животните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай