Каква е тайната за младостта на шеф Роу

Аз имам навика да ям седем маслини всеки ден и една сушена смокиня, разкри топ готвачката

Каква е тайната за младостта на шеф Роу | StandartNews.com

Седем маслини всеки ден и една сушена смокиня - това е тайната за младостта на шеф Силвена Роу. Тя сподели любопитния факт в първия епизод на кулинарното предаване "Моето звездно парти", в което специален гост беше Линда Петкова, съпругата на премиера Кирил Петков. 

Силвена Роу приготви веган десерт, основно ястие с руладини от патладжан и свой вариант на класическата шопска салата. В нея тя замени бялото саламурено сиренето с такова от бадеми. Към сместа се добавят още мисо, зехтин, хранителна мая и сол. Всичко това се изпича за 20 минути във фурната, докато придобие стегната форма. 

"Аз имам навика да ям седем маслини всеки ден и една сушена смокиня. Това е правило за подмладяване" - сподели шеф Роу на гостенката си, докато добавяше кълнове от грах към салатата. 

"Магданозът е религията на българина. На всичко слагаме магданоз" - каза тя, давайки задача на Линда Петкова да нареже на ситно връзката магданоз. 

Към сиренето в салатата тя добави и черен сусам. Тази подправка шеф Роу нарече "моят малък пиниз".

"Стана прекрасно! Силвена е много отворена за различни продукти" - това беше мнението на бившата участничка в Мастършеф за гостуването й в новото кулинарно шоу на bTV. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай