Искат от Бан Ки Мун 26 юни да носи имената на Фалконе и Герин

Искат от Бан Ки Мун 26 юни да носи имената на Фалконе и Герин | StandartNews.com

Предлагаме 26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите, да носи имената на ирландската журналистка Вероника Герин и на италианския магистрат Джовани Фалконе. Това се казва в писмо на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, което е адресирано до генералния секретар на ООН Бан Ки Мун.

Герин и Фалконе загиват заради борбата си с мафията и разпространението на наркотици. От ОбСНВ настояват за Резолюция на ООН, в която категорично да се казва, че наркотиците и пласирането им не може да се приемат за стоки и търговия, както вече бе изразено, защото унищожават свободата на избора, интелигентността, целостта на личността, превръщат зависимите в съвременни роби.

Искаме да изразим нашия протест срещу ширещата се пряка и непряка реклама на пушенето на марихуана. Това води до т.н. промиване на мозъци на децата и младежите, както и на техните родители. Системното убеждаване на обществото в безвредността на марихуаната и нейната лечебна сила от интервюта и предавания с псевдоспециалисти, филми – игрални и документални за терапия на много заболявания предизвика скандални от гледна точка на медицината и морала реакции на родители – те забраняват пушенето на тютюн на децата си, като ги съветват и им разрешават да пушат марихуана. Това е престъпление срещу децата и родителите.

"ООН не може да подкрепя увреждане на живота и здравето на подрастващите с бездействие и липса на позиция, особено на 26 юни – Международния ден за борба с наркотиците. Ние вече имаме случаи на тежки психотични състояния при ученици на 15-16 години поради пушене на „трева"", се чете още в писмото.

"Позицията на ООН задължително трябва да бъде в полза на жертвите на това чудовищно съвременно проявление – наркотиците. Приоритет на всички представители на държавите по света трябва да бъде животът и здравето на децата, а не властта и парите на наркобароните и това трябва да бъде разбрано от цялото човечество", твърдят от ОбСНВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай