До три дни местят туризма в Пловдив

12 души напускат в знак на протест

До три дни местят туризма в Пловдив    | StandartNews.com

 

Пловдив.  До три дни в Пловдив ще трябва да се настани администрацията от сектор "Туризъм" към Министерството на икономиката. Зам.-министър Иво Маринов също ще се премести да работи под тепетата, но с него идва само половината му екип. В Пловдив се преселват 16 от общо 28 щатни чиновници от сектора. Дванайсет души са отказали да напуснат столицата, затова ще се разделят с постовете си. Останалите, които вече стават пловдивчани, ще бъдат настанени на пъпа на града в сграда с архитектурна стойност.

В продължение на няколко месеца Община Пловдив я ремонтира и я подготви за новите стопани. Кабинетите са просторни и повечето имат гледка към обновения Римски стадион. Кабинетът на зам.-министъра ще е на втория етаж с гледка към северната стена на античния стадион, където в древността са се разигравали епични битки. От общината съобщиха, че са приготвили и жилище за Иво Маринов и семейството му, за да не пътува всеки ден от София и обратно.

Апартаментът е от общинския фонд и бил на две крачки от новото му работно място. Ако желаят да ползват личните си автомобили, за чиновниците ще има обособен пред сградата паркинг, за който ще получат общински пропуски. Документът важи и за цялата синя зона в града. От кметството са им осигурили и ведомствени жилища, както и места в забавачките за децата им. Ако някой не желае да се пресели в Пловдив и предпочете да бие път от близо 300 км всеки ден до работното си място и обратно до столицата, няма да има проблеми. От министерството обаче няма да поемат пътните му разходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай