Боят на всички векове! Мъск и Закърбърг чакат 1 милиард за юмруците си

Започна уреждането на подробностите за мача с клетка

Боят на всички векове! Мъск и Закърбърг чакат 1 милиард за юмруците си | StandartNews.com

Технологичните милиардери Илон Мъск и Марк Закърбърг са абсолютно сериозни в намеренията си да се бият в клетка и да премерят сили в Октагона, а феновете ще трябва да си платят, ако искат да гледат.

Президентът на UFC Дейна Уайт заяви пред TMZ Sports, че е говорил и с двамата милиардери относно спора им в социалните медии от тази седмица, при който Закърбърг прие предизвикателството за “мач в клетката”, отправено в Мъск в Twitter.

“Марк Закърбърг се свърза с мен пръв и ме попита дали намеренията на Мъск са сериозни?”, казва Уайт. Когато промоутърът се свързал с Мъск, главният изпълнителен директор на Tesla му отговорил, че е “напълно сериозен.”

Уайт казва, че вече е “в ранен етап” от планирането на мач, но не се поколеба да подсили вълнението, което очаква, че евентуалната битка ще създаде.

“Това ще бъде най-голямата битка в историята на света - по-голяма от всичко, което е правено досега,” заяви Уайт. Тя би счупила всички рекорди за платената телевизионна услуга pay-per-view, според него.

Двамата ръководители на технологични компании са имали пререкания и в миналото като предизвикателството за боен мач дойде след появилата се информация, че компанията на Закърбърг Meta работи по създаването на конкурент на Twitter.

Ще се бият ли Илон Мъск и Марк Закърбърг?

Стандартната цена на pay-per-view за UFC е 80 долара, докато Уайт казва, че би таксувал зрителите със 100 долара за мача между Мъск и Закърбърг.

Предишното най-голямо pay-per-view събитие бе боксовият мач между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър през 2017 г., когато приходите, според Уайт, са били над 600 млн. долара.

Смята се, че Мейуедър е получил 275 млн. долара след победата си, докато Макгрегър си е тръгнал с 85 млн. долара.

Мач между Мъск и Закърбърг, които заемат първото и десетото място, респективно, в класацията на най-богатите хора в света, с общо състояние в размер на 340 млрд. долара, би поставил нов рекорд с лекота, според Уайт.

“Мисля, че приходите ще са три пъти по-големи в сравнение с тези от мача между Мейуедър и Макгрегър. Няма ограничение на резултата, който подобен мач може да постигне”, казва Уайт.

Мъск и Закърбърг едва ли обаче разчитат на мача, за да увеличат личното си богатство. Предложението на Уайт е всеки от тях да се бие в полза на благотворителна организация по свой избор.

“Не мисля, че някой от двамата има нужда от тези пари, но те биха набрали стотици милиони долари за благотворителност”, допълва той.

Уайт е отказал да прогнозира кога може да се осъществи мачът, но казва, че е готов да го организира.

“Ако двамата имат сериозни намерения, аз организирам мачове, които хората искат да гледат,” казва той. “С това си изкарвам прехраната”, заключи Уайт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай