7 топ подаръка за любимия човек

Закачки от XX век са най-добрата изненада за тъч скрийн поколението

7 топ подаръка за любимия човек | StandartNews.com
  • Закачки от XX век са най-добрата изненада за тъч скрийн поколението
  • Заложете на албум със снимки, вълнуващ роман или воаяж в чужбина

Ако искаш да намериш най-точния и хубав коледен подарък, можеш да се придържаш към златното правило: "Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб". Но, разбира се, в леко видоизменен вариант - не подарявай на другите това, което не искаш да се падне на теб. Ако случайно ви хрумне идея, която не ви се струва кой знае колко интересна, то не разчитайте, че човекът отсреща ще изпадне във възторг. А в случай че атрактивните хрумки вече са се изчерпали, обърнете внимание на следващите няколко варианта.

1. Видео или албум с безценните моменти

Видеото с безценните моменти е възможно, ако сте се досетили за него още от началото на годината. Със сигурност сте запечатали снимки от най-интересните си преживявания през годината - пътешествия, рождени дни, море, планина. Сигурно не ви липсват и съвсем банални кадри - лежерни селфита, битови пози пред телевизора или купони с приятели. Съберете целия материал, изтеглете някоя от по-лесните програми за правене на видеа и започнете да ги подреждате снимките - в съпровода на хубав саундтрак. Идеята е да се получи ценна и цветна хронология на емоциите с любимия човек. Сега ви се струва, че помните всичко, но след време именно подобно клипче ще е най-добрият архив на връзката ви. Ако сте по-изобретателни и пипкави с програмите, можете да включите и смешни колажи - романтичните жестове са хубави, но когато са подкрепени с готини усмивки, стават най-добре. За музика към фотосите изберете песен, която е обвързана с общо изживяване: всяка любов си има саундрак. За най-романтичните винаги остава вариантът да извадите снимките на хартия, да ги подредите в прекрасен албум и да го подарите на любимия човек.

2. Огледайте се за мишле

Никой никога не може да обясни как липсата на разумна логика в идеята за зодиите не пречи да им вярваме и правим неща, свързани с тях. Ако човекът, за когото търсите подарък, е поне малко суеверен, то преровете зодиаците. Открийте кои са скъпоценните камъни, аксесоарите и вещите, които астролозите препоръчват за 2020-та, и направете късметлийски комплект. Независимо дали реално ще осигурят закрила или не, предметите със сигурност ще убедят човека отсреща в едно: че мислите за него с внимание и искате да му се случи най-доброто. Не забравяйте да проверите как стоят нещата и с китайския календар. Идва годината на Металния плъх и вече има куп джунджурии с мишки, които да са талисман на всеки догодина.

3. Добрата стара книга

Книгата остава един от най-ценните подаръци. Тя би била подходяща за онази немалка група от хора, които трудно понасят коледния кич и блясък. Откачете се от пазарната шумотевица и вместо мола посетете книжарниците. Хубавата книга върши работа от поне четири века насам. Не са малко и майсторите разказвачи, които са посветили творбите си именно на Коледния празник - един О.Хенри, например, е изпитан коледен вълшебник - всеки, който е чел "Даровете на влъхвите", добре знае къде е заключена истинската коледна магия. Съмърсет Моъм, Чарлз Дикенс, както и разказите на Георги Господинов също са разположени в сърцето на красивия празник. Друг добър вариант са разкази за пътешествия - кога, ако не сега, е моментът да планирате най-вълнуващите екскурзии догодина?

4. Шейна

Шейната е подаръкът, който би ударил всичко в земята. Има някои неща в детството, които човек по-късно спира да прави - не защото не иска, а просто заради онова скапващо чувство за възраст, което ни състарява ден след ден, много повече от самите години. Едно спускане с шейна би ви върнало смеха - както вашия, така и този на съседите. Опитът наистина си заслужава. А най-доброто е, че няма кой да ви се скара и да ви извика да обядвате веднага.

5. Low cost

Има много приятно съвпадение между коледните празници и low cost полетите - тъкмо на 25-ти декември можеш да вземеш евтини билети за пътешествие през пролетта. Барселона, Рим, Амстердам и куп други места са на стотина евро разстояние оттук, ако още отсега купите местата си. Човекът до вас ще бъде безкрайно щастлив, ако види, че вече сте помислили за забавленията през следващата година и нямате намерение да влизате в обичайната следновогодишна безтегловност.

6. Направи си сам

Рисувате добре, правите ръчни неща с удоволствие, може да прекарате часове в измайсторяването на нещо? Използвайте този талант. Това, което промоциите и изобилието в моловете никога няма да предложат, е радостта от домашно направена вещ. Всеки обича да получи подарък, в който е инвестирано лично време и внимание.

7. Винтидж вещи

Би трябвало да сте забелязали - единственият сигурен начин да бъдеш модерен е да си ретро на макс. Хипстърската мода върна с огромна сила вкуса към винтидж стила: на практика вече нищо не изглежда остаряло, тъй като остарялото е най-търсено. Затова обиколете съответните магазини и напрегнете поглед, за да уловите някой красив и носещ духа на времето предмет. Например - ръчен часовник с кожена каишка и римски цифри, семпъл и здраво направен. В епохата на touch screen-а всяка вещ, лъхаща на миналото, е изпълнена с очарование. Единственото условие е да проверите внимателно качеството на предмета и дали ще може да функционира добре. Ако се спрете на подобен хронометър, вземете и дузина батерии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай