THE SMILE Супергрупата на Том Йорк с концерт в София на 18 юни

Ограничено количество билети за членовете на Fest Club влизат в предварителна продажба утре в 11:00, а масовата продажба стартира – в петък

THE SMILE Супергрупата на Том Йорк с концерт в София на 18 юни | StandartNews.com

София посреща The Smile за концерт на Арена София, Столичен Колодрум, на 18 юни 2024 по покана на Fest Team. Групата, създадена от творческото ядро на великите Radiohead – Thom Yorke и Jonny Greenwood заедно с Tom Skinner от Sons of Kemet, идва за своето първо хедлайн шоу у нас, част от поредицата концерти Sofia Solid.

Непредсказуема пост пънк енергия, звуков афробийт екстремизъм и приглушена, делириум атмосфера са сред определенията на критици, фенове и медии за новия проект на Yorke/Greenwood. Тhe Smile се ражда следпандемично на крилете на новите идеи на превъзходния артистичен тандем, който привлича и Tom Skinner. Името на групата идва от заглавието на стихотворение на Ted Hughes, а самият Yorke предупреждава „Усмивката“ да не се бърка с веселие и позитивизъм, а по-скоро да се чете като: „усмивката на човек, който те лъже всеки ден.“

Новият, втори, албум на The Smile „Wall Of Eyes“ е записан между Оксфорд и Abbey Road Studios, продуциран и миксиран е от Sam Petts-Davies и включва струнни аранжименти от London Contemporary Orchestra. „Wall Of Eyes“ е продължение на отличния дебют на групата „A Light For Attracting Attention“, който след излизането си през 2022 г., веднага се превърна в най-добрия албум на страничен проект на Radiohead.

Официалната премиера на албума „Wall Of Eyes“ е на 26 януари от XL Recordings. Днес, към излезлите до момента два сингъла от него „Bending Hectic” и „Wall Of Eyes”, се присъединява и трети – „Friend Of A Friend“ с видео отново от режисьора, сценарист и продуцент Paul Thomas Anderson („Daydreaming” на Radiohead, “Wall of Eyes” на The Smile и филмите „Phantom Thread“, „Boogie Nights“, „There Will Be Blood“). На поредица от скрийнинг събития в цял свят, организирани в независими киносалони между 18 и 25 януари, групата ще направи и премиерни представяния на албума „Wall Of Eyes“ за първи и единствен път със съраунд звук и придружавани от невиждани досега кадри от записите на албума.

The Smile добавят и още 16 нови европейски хедлайнерски концерт за лятото 2024 г. към почти напълно разпродадената си серия през март.  James Holden е специалният им гост на всички концерти тази година, включително и на българската дата в София – 18 юни 2024.

Повече информация можете да намерите на https://thesmiletheband.com. Ограничено количество билети за членове на Fest Club на цени от 66 лв. влизат в продажба утре, сряда, 10 януари, в 11:00 , а масовата продажба стартира от петък, 12 януари, в 11:00 на цени от 88 лв. в мрежата на Ticket Station.

Събитието във фейсбук е тук.

Новини за всички предстоящи събития на Fest Team можете да намерите на: festteam.bg и ticketstation.bg и в социалните мрежи за най-актуална информация.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай