Световноизвестен диригент отново в София

Концерта ще е на 26 октомври

Световноизвестен диригент отново в София | StandartNews.com

Световноизвестният диригент Кристоф Ешенбах вече репетира със Софийската филахрмония за концерта си на 26 октомври. В програмата маестрото е включил Увертюрата "Егмонт" и Симфония №7 от Бетовен и Концерта за виолончело от Шуман. Солист на вечерта е Клаудио Бохоркес.

Кристоф Ешенбах очарова музикантите и публиката при предишното си гостуване у нас. Маестрото, който от няколко десетилетия е на върха на световното изпълнителско изкуство, е известен с широтата на репертоара си, с дълбочината на своите интерпретации и с харизматичното си излъчване на сцената.

Ученик на Джордж Сел и Херберт фон Караян, той последователно ръководи Оркестър Тонхале - Цюрих (1982-1985), Симфоничния оркестър в Хюстън (1988-1999), Оркестъра на Северогерманското радио (1998-2004), Филаделфийския оркестър (2003-2008) и Симфоничния оркестър на Париж (2000-2010). Гастролира на няколко континента и с други елитни оркестри като: Виенската филхармония, Берлинската филхармония, Лондонски симфоничен оркестър, Щатскапеле Дрезден, Ню Йоркски симфоничен оркестър, NHK Symphony Orchestra – Токио и много други.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай