Поголовно тестване за Ковид в Сатирата

Калин Сърменов разпореди младите да спазват стриктно мерките за безопаност

Поголовно тестване за Ковид в Сатирата | StandartNews.com

Всички служби, цялата актьорска трупа и известен брой членове на администрацията са били тествани за коронавирус след положителната проба на младия актьор Михаил Сървански.

"Слава Богу, резултатите на всички, включително и моя, са отрицателни. Мишо се е заразил извън театъра от негов приятел. Той е под карантина, която изтича скоро. Въпрос на време беше да се случи. Във всички театри има млади актьори, а те като всички млади хора масово не спазват притивоепидемичните мерки", коментира пред ПИК директорът Калин Сърменов.

"Събрах хората си онзи ден на събрание и им обясних, че професията е в ръцете на всеки един от тях. Каквито и мерки да спазваме вътре в театъра, излизайки от него, всеки носи отговорност не само за себе си, но и за професията и трябва да мислим и за тези около нас - семейство, възрастни роднини, колеги", добави шефът на трупата.

Сърменов успокои почитателите на театралното изкуство, че могат да се чувстват сигурни на територията на Сатирата, тъй като е въвел изключително строги мерки относно хигиената и безопазността на публиката.

"Продължаваме да играе според обявената програма. Единственото представление, което падна, е "Сама жена", в която участват Албена Михова и Калоян Трифонов. Накарах ги да си направят тестове, отрицателни са. Но са с грип, който не им позволява да играят, тъй като ролите им са свързани с пеене. Зрителите не бива да се плашат. Ние сме единственият театър със сертификат от РЗИ за климатичната инсталация, която е последна дума на техниката. Поставихме я през септември миналата година. Вече има такава вентилация и в отремонтираната Камерна зала. Така, че Сатиричният театър е крачка напред пред останалите театри и предлага изключителни условия за безопасност", разясни сутиацията директорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай