Почина Мари Фредриксон от „Роксет“

Певицата си е отишла след дълго боледуване

Почина Мари Фредриксон от „Роксет“ | StandartNews.com

Отиде си Мари Фредриксон – певицата на легендарната шведска поп група „Роксет“. Музикантката е починала в понеделник сутринта на 61 след дълго боледуване. Скръбната вест беше оповестена от семейството на Фредриксон: „С голяма тъга трябва да съобщим, че се разделихме с един от най-големите ни и любими артисти. Мари ни напусна на 9 декември след дълга борба със стара болест.“ Съпругът й Майкъл и двете им деца ще си кажат последно „сбогом“ с певицата в частна семейна церемония. Партньорът й от „Роксет“ Пер Гесле също я почете с кратко изявление: „Пращам цялата си любов на теб и твоето семейство. Нищо няма да е същото вече.“

Мари беше диагностицирана с тумор на мозъка през 2002-а. Тогава докторите й казаха, че има 20% шанс за живот, но тя успя да се възстанови след дълга и мъчителна рехабилитация. Наложи се групата да излезе в безсрочна отпуска, докато Фредриксон се лекуваше от радиацията, вследствие на манипулациите. През 2010-а тя пя на кралската сватба на принцеса Виктория, след което се завърна на сцената с „Роксет“ през 2011-а. През 2016-а Мари бе принудена окончателно да се пенсионира, след като лекарите й казаха, че вече не може да записва музика или да пее на турнета.

В края на 80-те години на миналия век и през 90-те шведската група постига световни успехи. Сред хитовете на „Роксет“ са „It Must Have Been Love“, „Joyride“, „Listen To Your Heart“ и „The Look“. Музикантите са продали над 75 милиона албума и имат 19 песни в класацията „Топ 40“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай