Отдават почит на легендарен български актьор

Ще бъде излъчен документален филм за живота и кариерата на актьора

Отдават почит на легендарен български актьор | StandartNews.com

Тази година Софийският театрален салон ще отдаде почит на обичания от поколения българи актьор Апостол Карамитев (1923-1973), като отбележи столетие от рождението му в два поредни дни, съобщават от Съюза на артистите в България.

На 19 март, на сцена "Апостол Карамитев" в Народния театър, ще бъде излъчен документалният филм за живота и кариерата на актьора, след което ще се проведе среща разговор с неговия син - Момчил Карамитев, който е сценарист, режисьор и оператор на лентата. Събитието ще бъде със свободен вход.

В Градската градина пред Народния театър на 20 март от 17:00 часа ще бъде открита документалната изложба "Сто години Апостол Карамитев - актьорът рицар“, посветена на творческата дейност на артиста. В рамките на 28 табла ще бъдат изложени над 100 фотографии и материали, които са старателно подбрани от десетки обработени документи. Изложбата, чийто куратор е театроведът Тинка Николова, ще може да бъде посетена до 1 април.

За 12-а поредна година Софийският театрален салон представя в столицата спектаклите, екипите и актьорите, отличени с номинации за наградите за сценични изкуства "Икар".

За поредна година, част от програмата ще бъде и Софийският куклен театрален салон. По време на Международния ден на кукления театър - 21 март, в Столичния куклен театър ще бъдат връчени и традиционните награди за млади актьори, работещи в сферата на кукленото изкуство "Сивина".

Софийският театрален салон ще завърши с церемонията по връчването на наградите "Икар". И тази година сцената на Народния театър ще домакин на събитието. Водещ на вечерта ще бъде актьорът Филип Аврамов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай