Елфи, джуджета и гноми завладяват ефира

Елфи, джуджета и гноми завладяват ефира | StandartNews.com

Нов приключенски сериал по книгите на американския фентъзи писател Тери Брукс ще се завърти по bTV на 5 март, събота, от 20 часа. Поредицата "Хрониките на Шанара" ("The Shannara Chronicles") тръгна първо по MTV преди 2 месеца. В основата й са бестселърите на един от най-популярните автори в жанра. Брукс участва в подготовката на екранизацията и като изпълнителен продуцент. "Хрониките на Шанара" е базиран върху втората книга от едноименната поредица на автора - "Камъните на Елфите". В нея основният фокус е върху внука на главния герой от първия роман. Главните роли в първия сезон на продукцията са разпределени между тийн звездите Попи Дрейтън, Остин Бътлър, Ивана Бакеро, Ману Бенет и любимия Джон Рис-Дейвис, познат като Гимли от "Властелина на пръстените". Фантастичните кадри са заснети в Нова Зеландия. 7,5 милиона зрители са гледали премиерата на сериала на 5-ия януари тази година по МТV.

Според списание "Форбс" лентата може лесно да бъде сравнена с "Игра на тронове" и "Хобит", но напомня повече на легендарната сага "Междузвездни войни". Авторитетното издание представя "Шанара" като смесица между фантазия и фентъзи, в която доминира приказното пред научното. Продуцентите са отделили голяма част от бюджета на серийния филм, за да изградят достоверен на вид свят.

Действието в "Хрониките на Шанара" се развива хиляди години след унищожаването на нашата цивилизация. Земята вече е разпределена на познатите на фентъзи феновете Четири Земи, а населението й е съставено от елфи, джуджета, тролове, гноми и хора. В центъра е семейство Шанара, чиито потомци са наследници на древна магия. С приключенията си те постоянно променят бъдещето на света. Сагата започва с ужасна сила, която била недосегаема през годините. Само трима герои могат да спрат злото - младата елфска принцеса Амбърли, последният потомък на Шанара Уил и скитницата Еретриа. Те сформират таен съюз и задачата им да спасят света се превръща в пътешествие, в което най-важно е самоопознаването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай