Българите в Канада разочароваха Кирил Петков

Във всички секции на територията на Канада гласуването е било успешно и нормално

Българите в Канада разочароваха Кирил Петков | StandartNews.com

Повишен интерес към изборите бе регистриран сред българите в Торонто, съобщи пред БНР Ивайло Недялков - председател на една от секциите в града.

Във всички секции на територията на Канада гласуването е било успешно и нормално. Имало е добра избирателна активност. По думите на Недялков предпочитаната политическа сила и сега, и на предишните избори е коалиция ПП-ДБ. На второ място е "Възраждане".

"В последните години се натрупаха много избори - редовни и извънредни. В Торонто, в секциите в генералното консулство на България - те са 2, от сутринта имаше много хора. Мисля, че избирателната активност е повишена от последните избори през октомври 2022 г.", коментира българинът.

В секциите в консулството не е имало машини, гласуването е било на хартия: "От добрата организация и спокойната атмосфера, през която протече изборният процес, остана задоволство. През целия ден и преди изборите активно се опитвахме да информираме хората и да ги призовем да дойдат да гласуват. Мисля, че това даде резултат".

В двете секции в консулството са гласували близо 500 души.

Гласуването във Вашингтон е преминало спокойно, става ясно от думите на кореспондента на БНР там Младен Петков. В секцията в посолството има подадени около 440 бюлетини, което е по-малко от тези на миналите избори, когато имаше 522 гласа. Нагласите са за по-слаба избирателна активност.

Секцията във Вашингтон е тази с най-активни избиратели в САЩ.

По неофициални данни българите в Америка са около 350 хиляди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай