ДПС проговори. С кого ще води разговори за властта?

Ситуацията е сложна, трябва да се носи отговорност, каза Карадайъ

ДПС проговори. С кого ще води разговори за властта? | StandartNews.com

Предизборните разделителни линии и предполагаеми съюзи остават в предизборния период. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията. Така той отговори на въпроса дали ДПС ще участва в управленска коалиция с ГЕРБ и ДБ, каквато хипотеза разви преди седмица Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с голям удар! Горещо от ЦИК

От утре, когато има редовно избрано Народно събрание сме готови да разговаряме с всички, които са отговорни към решаването на проблемите на хората и към преодоляването на кризите. С всеки един от тях можем да говорим за търсене на различни формули за стабилно мнозинство и стабилно правителство, заяви Мустафа Карадайъ и припомни, че мотото на кампанията на Движението бе сигурност и стабилност.

Политическата криза е шапката на всички кризи у нас, за да се решат те първо трябва да се намери изход от политическата криза, категоричен бе Карадайъ. Ние виждаме и как нашите евроатлантически партньори също са притеснени от политическата криза, в която се намира България. От тази гледна точка трябва да се носи отговорност. Категорични сме - ситуацията е сложна и изисква отговорност, а не прищевки и разделителни линии, подчерта още председателят на ДПС.

В името на стабилността и сигурността в държавата е нужен диалог. И възстановяване на нормалността в политика. Ние сме дали дефиниция на това още през 2016 г. За нас нормалността е аксиома - не разделителни линии, не омраза, не противопоставяне, а диалог и отговорност пред държавата, заяви още Карадайъ.

Независимо дали ще бъде даден или не мандат на ДПС, ние от днес призоваваме за диалог в търсенето на решения, подчерта лидерът на ДПС. И допълни, че ДПС ще разговаря с всички, които са отговорни към решаването на проблемите на хората, към решаването на кризите, към стратегическите партньори на България.

Мустафа Карадайъ подчерта, че за пореден път българските избиратели не овластиха никого еднопартийно да управлява. Те изпратиха силен знак и сигнал, че политиците в България трябва да си говорят, да има диалог, да търсят коалиция в името на решаването на проблемите на хората, каза Карадайъ.

Знакът на избирателите е, че в България трябва да има стабилно мнозинство, което да излъчи стабилно правителство, за да има сигурност за българските граждани. Защото живеем в множество кризи, а шапката на тези кризи е политическата, допълни лидерът на ДПС.  

Затова нашият призив е към всички партии в 48-ото НС е да преодолеят егото си и да търсим решаването на проблемите, да търсим обединение, каза още той.

Карадайъ благодари на българите за подкрепата, а също така и на структурите на ДПС Поздравления за структурите, те могат да произвеждат добър изборен резултат, каза председателят на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай