Чобанов разкри ролята на ДПС в бъдещото управление

Според него кабинетът „Петков“ е разрушил финансовата стабилност на държавата

Чобанов разкри ролята на ДПС в бъдещото управление | StandartNews.com

ДПС трябва да участва във властта, за да бъде тя стабилна, заяви в интервю за бТВ Петър Чобанов, кандидат за депутат на ДПС и водач на листите в София-област и Ямбол.

„Първите три неща, който ще направим, е да възстановим диалога в парламента, но и веднага да се обърнем към проблемите на хората. Трябва да бъдат решени проблемите с инфлацията, с обедняването и доходите, с работните места, с капацитета на икономиката, защото без инвестиции и останалите проблеми не могат да бъдат решени“, обясни той.

Чобанов припомни, че по време на предишните избори те са настоявали за възстановяване на държавността. България обаче е получила едно правителство, което не само не възстанови държавността, но е и възпроизвело стария модел на управление. Освен това според него кабинетът „Петков“ е разрушил финансовата стабилност на държавата, като е застрашил и сигурността по границите.

„Сега се обръщаме към всички с базови послания, които се надяваме те да възприемат. Това е разума да анализираме икономическите и социални политики. Разумът да генерираме съответните решения. Отговорността – както лична, така и партийна и парламентарна. Отговорността тези решения да се материализират и хората да усетят резултатите“, каза още той.

Петър Чобанов обясни, че са подкрепили предишното предложение на ГЕРБ за експертен кабинет, защото те са предложили в него да има хора, на които може да се има доверие. Призна обаче, че този подход не е сработил, защото е липсвал добър диалог между партиите.

„Формулата за съставяне на правителство ще се реши в рамките на диалога. Не можем отсега да затворим опциите – те са отворени. Важно е обаче да се осъзнае, че само с разум, само с поемането на отговорност и само с диалог може да се стигне до решение“, подчерта още кандидатът за депутат на ДПС.

Той уточни, че е право на президента Румен Радев да реши, на кого да връчи мандата за съставяне на правителство. Според него обаче, винаги, когато ДПС е участвало във властта, са се реализирали стратегическите цели на обществото и на родината – влизането ни в НАТО и ЕС, както и високия икономически растеж в периода 2000-2008 г.

„Всички хубави неща са се случвали с участието на ДПС. Сега, за да има стабилна власт, ДПС трябва да участва“, категоричен беше Петър Чобанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай