Манолова иска смел министър на енергетиката

„Изправи се.БГ! Ние идваме” твърдо подкрепя Радев за втори мандат

Манолова иска смел министър на енергетиката | StandartNews.com

Смел министър на енергетиката поиска лидерът на „Изправи се.БГ! Ние идваме” Мая Манолова.

„Искането ни за оставката на енергийния министър е знак към премиера Янев. Всеки кабинет е ефективен толкова, колкото е ефективно най-слабото му звено. Начинът по който се управлява енергетиката бърка в джоба на всеки един гражданин”, коментира пред Нова тв Манолова, обяснявайки защо иска оставката на Андрей Живков.

„Енергийният министър оставя заложените от Борисов мини да гърмят една след друга. Вижте какво се случи в икономиката, когато има смело поведение на министър в лицето на г-н Петков”, добави Манолова.

Според нея е необходим смел министър на енергетиката, който „да разсече корупционните схеми и да освети далаверите в сектора”.

„Драстичното повишаване на цената на тока влияе върху инфлацията и повишаването на цените на стоките от първа необходимост. Сметките на бизнеса ще доведат до фалити. Енергийният министър трябваше да участва в смяната на ръководството на борсата и на останалите държавни дружества свързани с енергетиката”, казва Манолова.

„Ние категорично подкрепяме Румен Радев и Илияна Йотова за следващ мандат. Аргументите са ясни. Радев се държа достойно и единствен застана на страната на народа”, заяви още Мая Манолова. Но подчерта, че назначените от Радев министри „не са свещени крави и не са безгрешни”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай